Nova vest
Fudbal 0

14.5.2024.

15:50

Maldini cenzurisan na zvaničnom radiju Serije A

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Maldini doživeo je neprijatnost pošto mu je intervju koji je dao za zvanični medij Serije A samo delimično objavljen.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Zapravo, cenzurisani su oni delovi intervjua u kojem je slavni fudbaler pričao o svom odlasku iz Milana, nakon neslaganja sa aktuelnim vlasnicima, Amerikancima (RedBird).

Maldini je odlučio da angažuje advokata sa kojim će razmotriti pokretanje tužbe prema pomenutom radiju zbog cenzure, prenose italijanski mediji.

Njega je intervjuisao novinar Alesandro Alčijato koji je dan posle intervjua obelodanio da je na njega izvršen pritisak da neke delove razgovora sa Maldinijem ne objavi.

"U svetlu dobro poznate cenzure njegovog intervjua na Radio Seriji A od 9. maja, Maldini je već imenovao "svog defanzivca" kako bi se zaštio od takvog ponašanja, pri čemu mu je nepravedno naneta šteta. Advokat Danilo Bonđorno, u ime gospodina Paola Maldinija, upozorava sve da se takvo ponašanje ne sme ponoviti i zadržava pravo, ako je potrebno, na adekvatnu reakciju da zaštiti svog klijenta, u odbranu njegovog osnovnog prava na slobodu izražavanja", poručio je pomenuti advokat, prenosi ANSA.

Maldini je jasno stavio do znanja da više ne prati Milan nakon odlaska sa mesta sportskog direktora, čak ni ne prisustvuje utakmicama na "San Siru".

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Microsoft poklekao

Microsoft kaže da će novu Recall funkciju za Windows 11 učiniti opcionom, umesto da bude automatski aktivirana.

B92

15:37

17 h

Novo Sport Video Menu