Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.12.2015.

21:58

Tebas: Blater i Platini nedovoljno kažnjeni

Predsednik fudbalske lige Španije Havijer Tebas rekao je da su Sep Blater i Mišel Platini nedovoljno kažnjeni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije i prvi čovek Evropske fudbalske unije suspendovani su na po osam godina zbog finansijskih malverzacija.

Etički komitet FIFA izrekao je u ponedeljak oštru kaznu za Blatera i Platinija, kojima su u narednih osam godina zabranjene sve aktivnosti u vezi sa fudbalom.

Njih dvojica su suspendovani zbog ‘nelojalne isplate’od dva miliona dolara, koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

Što se mene tiče suspenzija od osam godina nije dovoljna. Trebalo bi da im bude zabranjeno da više ikada budu deo neke sportske institucije”, rekao je Tebas.

UEFA Uefa je navela da je izuzetno razočarana odlukom, ali da podržava Platinijevo pravo na pravično suđenje i mogućnost da skine ljagu sa svog imena.

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre rekao je da je šokiran i tužan zbog Platinijeve suspenzije, ali da nije iznenađen.

Čini mi se neverovatno, ali me ne iznenađuje, pošto je predsednik Etičke komisije prethodno objavio da će Mišel biti suspendovan na nekoliko godina. O njegovoj krivici je unapred odlučeno”, rekao je Le Gre.

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Raubal rekao je da je odluka o suspenziji očekivana.

Bez obzira na to, FIFA i UEFA sada moraju da donesu osnovne odluke, u smislu ljudskih resursa. Razmena funkcionera nije dovoljna, cilj je da se vrati izgubljeno poverenje i kredibilitet, za šta će ionako biti potrebne godine”, rekao je Raubal.

Blater i Platini imaju pravo žalbe na suspenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve