Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.12.2015.

19:57

Preokret Milana, Lacio srušio Inter

Fudbaleri Milana pobedili su Frozinone u gostima sa 4:2, u utakmici 17. kola italijanske Serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty images

Srpski trener Siniša Mihajlović je bio pod velikim pritiskom pred ovaj duel, spekulisalo se da je pobeda u Frozinoneu bila ultimatum, a crveno-crni su uspeli da osvoje tri boda.

Domaćin je vodio posle 45 minuta golom Ćiofanija u 19. minutu, pa je delovalo da Milan i u trećoj uzastopnoj utakmici neće osvojiti tri boda.

Veliki preokret najavio je Abate u 50. minutu posle asistencije Honde, a pet minuta kasnije gol za 2:1 postigao je Karlos Baka.

Meč je odlučen 13 minuta pre kraja kada je Aleks iskoristio dodavanje Nijanga i pogodio za 3:1. Dionisi je u 83. minutu smanjio na 3:2, ali domaćin nije imao snage da stigne do boda, pa je pobedu Milana overio Bonaventura u 93. minutu.

Milan se posle ove pobede popeo na šesto mesto na tabeli sa 28 bodova, dok je ekipa Frozinonea ostala na 18. poziciji sa 14 bodova. Pobedu u nedelju popodne ostvario je i Mihajlovićev bivši tim Sampdorija koja je bila bolja od Palerma kod kuće sa 2:0 golovima Sorijana i Ivana.

U poslednjem meču kola Lacio je savladao Inter sa 2:1 u gostima. Ekipa Roberta Mančinija propustila je tako šansu da stekne veću bodovnu prednost na čelu tabele, pošto je ostala na 36 bodova, jedan više od drugoplasirane Fiorentine.

Već u petom minutu gosti iz Rima su poveli golom Kanderve koji je zatresao mrežu na asistenciju Bilje. Dugo je Lacio odolevao Interu, ali nije izdržao do kraja. Mančini je u 56. minutu na teren posleo Adema Ljajića, a crno-plavi su samo pet minuta kasnije izjednačili. Strelac je bio Mauro Ikardi koji je pogodio nakon dodavanja Ivana Perišića.

Ipak, kada se očekivala pobeda Intera, do trijumfa je stigao Lacio. U 86. minutu Kanderva je prvo promašio penal, ali je natrčao na odbijenu loptu i pogodio je mrežu za veliki trijumf gostiju.

U ekipi Lacija Sergej Milinković-Savić je odigrao do 93. minuta kada je dobio drugi žuti karton, dok je Filip Đorđević priliku dobio u poslednjih 15 minuta. Lacio je skočio na deseto mesto na tabeli sa 23 boda.

Serija A, 17. kolo:

Karpi – Juventus 2:3
Atalanta – Napoli 1:3
Fiorentina – Kjevo 2:0
Verona – Sasuolo 1:1
Roma – Đenoa 2:0
Frozinone – Milan 2:4
Sampdorija – Palermo 2:0
Torino – Udineze 0:1
Inter – Lacio 1:2

subota:
Bolonja - Empoli

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve