Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2015.

14:19

Hicfeld: Ančeloti bi bio savršen za Bajern

Nekadašnji trener Bajerna Otmar Hicfeld rekao je da veruje da bi Karlo Ančeloti bio savršeno rešenje ako bi Pep Gvardiola odlučio da napusti minhenski klub.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Gvardiolina odluka o njegovoj budućnosti se očekuje vrlo brzo, prema izvorima brojnih nemačkih i španskih medija.

Ančeloti je prvi put dovođen u vezu sa Bavarcima u oktobru, a “Marka” je u četvrtak objavila da bi Italijan trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Bajernom. Samo dan kasnije, “Bild” je preneo informaciju da je verbalni dogovor već postignut.

Ančeloti bi bio savršen za Bajern. Svuda je bio uspešan, osvojio je Ligu šampiona tri puta. Na najvišem nivou je važno da igrači znaju da on može to. Takođe je bitno i javnosti, pošto trener Bajerna mora da ima sjajnu reputaciju”, istakao je Hicfeld.

Hicfeld, koji se povukao iz trenerskog posla posle Svetskog prvenstva 2014. godine, za Gvardiolu je rekao da je pionir, revolucionar i da je kreirao novi fudbal sa odbranom sastavljenom od tri štopera.

Za Ančelotija, koji je dva puta osvojio Ligu šampiona sa Milanom i jednom sa Realom, Hicfeld je rekao:

On se ne drži svog sistema. Može da se prilagodi stilu igre svojih rivala. Jedan od primera smo videli u polufinalu Lige šampiona 2014. godine između Bajerna i Reala – u Madridu je igrao napadački fudbal, ali je čekao kontranapad protiv Bajerna”.

Ranije ove nedelje, Hicfeld je rekao da će Gvardiola preuzeti Mančester Siti sledećeg leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve