Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2015.

16:50

Vesić ugostio čelnike Partizana

Delegacija JSD Partizan, koju je predvodio predsednik Milorad Vučelić, posetila je Skupštinu Beograda

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
foto: Beta

Čelnici trofejnog društva razgovarali su sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Grada i JSD "Partizan", kao i o rešavanju tekućih problema koji su se pojavili u prošlosti, a tiču se poreza na imovinu i podrške klubovima članovima "Partizana".

Obrazlažući predlog za izmenu Zakona o porezu na imovinu koji je Grad Beograd inicirao, Vesić je istakao da predlozi idu ka tome da se porezi na imovinu sportskih objekata i objekata kulture umanje.

"Na osnovu sadašnjeg Zakona o porezu na imovinu, većina sportskih klubova ima problem da plati porez, jer sportski objekti nisu komercijalni, već su pre svega mesta gde se odvija sportska delatnost. Upravo zbog toga iniciran je predlog za promenu Zakona kako bi se pomoglo sportskim klubovima. Pored toga, Grad Beograd će u narednom periodu više ulagati u masovni školski sport, kao i obezbeđenje osnovnih uslova za rad sportskih klubova kroz plaćanje termina za treninge", naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović zahvalio je klubovima JSD "Partizan" na sportskim uspesima koji promovišu Beograd i Srbiju i istakao da Grad pokušava da pomogne njihov rad i u uslovima finansijske krize i uprkos štednji zbog obaveza koje grad ima iz prethodnog perioda.

"Jugoslovensko sportsko društvo "Partizan" je za Grad Beograd važan partner zbog velikog broja aktivnih sportista i dece koja treniraju u vašim klubovima i mi ćemo se truditi da u budućnosti napravimo još bolju saradnju koja treba da bude u interesu i Partizana i Beograda, a pre svega, u interesu sporta i mladih ljudi", rekao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve