Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.10.2015.

20:59

Matić: Ispao sam glup

Nemanja Matić rekao je da je ispao glup na utakmici sa Portugalom zbog toga što je dobio crveni karton."

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
foto: StarSport

Matić je isključen osam minuta pre kraja, nakon što je pokušao da udari rivala koji je oštrije startovao.

"Suđenje inače ne komentarišem, ali je arbitar stalno prekidao igru i bezveze nam dao dva crvena kartona. Nije dorastao da sudi ovakvu utakmicu. Dobio sam udarac i iznervirao sam se, postupio sam glupo", rekao je Matić

Srbija je porazom 2:1 završila još jedne razočaravajuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Šta bi bilo, kad bi bilo. Javnosti bih ostavio da sudi o tome. Mi nismo jedini krivci, sve je počelo od onog drona na utakmici sa Albanijom. Uradićemo sve što možemo da ispravimo ovo", rekao je Matić.

Kada je reč o utakmici protiv Portugala, Matić je rekao da je njegova ekipa dominirala u svim segmentima tokom cele utakmice, ali da je sudija David Borbalan "seckanjem igre" sprečio da uradi nešto više.

Matić je takođe istakao da mu je drago što je na stadionu Partizana bio veliki broj roditelja sa decom i pored kiše i lošeg vremena.

Duško Tošić je rekao da reprezentacija neće imati izgovora u sledećim kvalifikacijama.

"Bili smo bolji, izgubili smo i ništa nam drugo ne ostaje nego da analiziramo sve ovo i što bolje se spremimo za naredni ciklus. Nema izgovora za sledeće kvalifikacije. Sada smo zreli i nemamo prava na grešku", rekao je Tošić.

On je objasnio poruku Turcima zbog podignuta tri prsta u Albaniji, što je izazvalo veliku buru.

"Nisam se nikome izvinio, ponosan sam, samo sam objasnio šta znači taj potez. Rekao sam da mi je žao ako je to nekoga uvredilo", kazao je Duško Tošić.

Luka Milivojević je istakao da mu je "jako žao" zbog poraza jer Srbija "nije zaslužila" da izgubi od Portugala. S njim se složio Adem Ljajić.

"Nije trebalo, ali šta je - tu je, to je fudbal i glavu gore. Zaslužili smo više. Bolji smo na svakom okupljanju, mislim da dugo nismo odigrali bolje, da smo nekog tako razbili. Napredujemo", rekao je Ljajić.

Ljaljić je dodao da suđenje nije bilo na nivou, ali da neće o tome da govori jer su "arbitri zaštićeni kao predsednici država".

Srbija neće igrati takmičarsku utakmicu do septembra, kada će igrati protiv Irske u prvom kolu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve