Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2015.

19:15

Kokeza oduzeo Spartaku četiri boda

Fudbalskom klubu Spartak iz Subotice oduzeta su četiri boda zbog dešavanja na utakmici sa OFK Beogradom u Superligi Srbije, saznaje agencija Beta.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na osnovu inicijative koju je pokrenuo potpredsednik FSS Slaviša Kokeza.

Kokeza je posle utakmice OFK Beograd - Spartak sazvao sastanak na kom su prisustvovali vodeći ljudi srpskog fudbala i gde je odlučeno da se pokrene istraga.

Istraga neće biti pokrenuta protiv trenera Stevana Mojsilovića jer trener kluba ne može biti smatran za funkcionera kluba.

FK Spartak ima pravo žalbe na ovu odluku.

OFK Beograd je 26. septembra na Karaburmi sa 2:0 pobedio Spartak u utakmici 11. kola Superlige u kojoj je subotički klub igrao sa rezervnim sastavom. Na tom susretu je nastupilo 11 igrača Spartaka, koji su u prvih 10 kola ukupno igrali 822 minuta. Spartak nakon kazne ima sedam bodova i sa 13. mesta je pao na poslednje, 16. mesto u Superligi.

"Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici koja je održana 06.10.2015 godine, između ostalog razmatrala je i disciplinsku prijavu protiv FK Spartak iz Subotice i Stevana Mojsilovića, trenera kluba.

Prijava se odnosila na postojanje osnovanje sumnje da su na utakmici FK OFK Beograd - Spartak, koja je odigrana 26.09.2015 godine, napred navedeni klub i trener izveli sastav bez većeg broja standardnih igrača, a sve u cilju da drugoj ekipi omoguće da na neregularan način dođe do bodova.

Izvršivši uvid u kompletne spise predmeta kao i izvođenjem dokaza, Disciplinska komisija je utvrdila da postoji odgovornost FK Spartak da je na pomenutoj utakmici izveo tim bez većeg broja standadnih prvotimaca koji su nastupali na utakmicama u prethodnim kolima.

Disciplinska komisija je jednoglasno donela odluku da se FK Spartak kazni oduzimanjem četiri boda, a da se protiv trenera Stevana Mojsilovića disciplinski postupak ne može pokrenutu iz razloga što na osnovu člana 6. i člana 82. Disciplinskog pravilnika FS Srbije, trener kluba ne može biti smatran za funkcionera kluba.

Na ovu odluku nezadovoljna strana ima pravo ulaganja žalbe u propisanom roku. Disciplinska komisija smatra da će izrečena odluka postići svrhu kažnjavanja odnosno da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve