Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.09.2015.

17:04

Čačić novi selektor Hrvatske

Bivši trener zagrebačkog Dinama Ante Čačić novi je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Getty Images

On je na toj funkciji zamenio Nika Kovača, koji je smenjen posle remija sa Azerbajdžanom (0:0) i poraza u Norveškoj (2:0), posle čega je Hrvatska dovela u pitanje direktan plasman na prvenstvo Evrope.

"Čačić je jednoglasno izabran na tri godine", saopštio je predsednik Fudbalske federacije Hrvatske (HNS) Davor Šuker.

On je naglasio da su čelnici HNS uvereni da će Čačić odvesti tim na šampionat Evrope u Francuskoj 2016. godine.

Hrvatskoj je oduzet bod zbog incidenta na utakmici kvalifikacija protiv Italije na Poljudu u junu, koja je završena remijem – 1:1, kada je na travnjaku stadiona osvanuo iscrtan zloglasni fašistički kukasti krst.koji je bio vidljiv tokom utakmice.

Hrvatska je trenutno treća u kvalifikacionoj grupi H sa 14 bodova iz osam utakmica, četiri iza vodeće Italije i dva iza drugoplasirane Norveške.

Hrvatska dočekuje Bugarsku 10. oktobra, pre poslednje utakmice kvalifikacija, protiv Malte, tri dana kasnije. Mesto na EP izboriće automatski po dve prvoplasirane reprezentcije iz svih devet grupa, uz najbolji trećeplasirani tim, kao i domaćina Francusku.

Ostale trećeplasirane selekcije igraće plej-of za preostala četiri mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve