Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.06.2015.

15:41

Žesus iz Benfike u Sporting?

Trener Benfike Žorž Žesus na korak je od senzacionalnog prelaska na klupu večitog rivala Sportinga, tvrde portugalski mediji, a prenosi agencija AFP.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Kako se navodi, predsednik Benfike Luis Felipe Vijeira odbio je da produzi ugovor Žesusu, koji nije prihvatio smanjenje plate.

Žesus je od 2009. na kormilu Benfike, koja je prošle sezone osvojila titulu prvaka Portugalije, Kup i Liga kup, a ove sezone je osvojila prvenstvo i Liga kup.

Portugalski mediji uveliko bruje da će Žesus sledeće nedelje napraviti "veleobrt" prelaskom na klupu Sportinga, koji je prošlog vikenda osvojio Kup Portugalije, njihov prvi trofej od 2008.

"Žezus i predsednik Sportinga Bruno de Karvaljo postigli su dogovor u sredu", saopštila je televizija SIC Notisijas.

Šezdesetogodišnji Žesusu u Sportingu bi zamenio Marka Silvu i zaradjivao bi u naredne tri sezone oko četiri miliona evra godišnje.

S druge strane, dugovima opterećena Benfika najverovatnije će angažovati dosadašnjeg trenera Vitorije Gimaraeš, Ruija Vitorija, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve