Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2015.

19:41

FSS u julu o izborima, Platini šalje ljude

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je za polovinu jula vanrednu sednicu Skupštine na kojoj će jedina tačka biti eventualni izbori.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Karadžić će do tada obaviti razgovore sa svim predsednicima regionalnih saveza kako bi bili usklađeni statovi u vezi izbora na svim nivoima.

"Niko ne treba da se boji izbora. Svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti. Ne želim da prejudiciram, ali izbora sigurno neće biti pre septembra", rekao je Karadžić.

Na sednici Izvršnog odbora FSS konstatovano je grubo kršenje statusa Saveza u vezi sa aktuelnom situacijom u FS Vojvodine, koji će biti upozoren na nepravilnosti zvaničnim pismom, a ukoliko FSV ne otkloni sve nedostatke, IO FSS je dao ovlašćenje Odboru za hitna pitanja da uvede privremene mere u Vojvodini.

Pored toga, komesar za integritet FSS Milivoj Mirkov je obavestio članove IO FSS o pristigloj dokumentaciji UEFA u sumnju u regularnost određenih utakmifa Jelen Superlige.

Jednoglasno je zaključeno da će zvanični dokumenti UEFA i rezultati interne istrage biti prosleđeni tužilaštvu na dalji postupak, da FSS ništa neće komentarisati, već da će imena klubova i funkcionera u koje se sumnja biće saopšteni direktno od UEFA i istražnih organa.

Karadžić je medijima nakon sastanka IO rekao da je zaboravio za koga je glasao na izborima za FIFA, te da je predsednik UEFA Mišel Platini poslati u Srbiju svoje ljude da se "pobrinu" oko funkcionera koje se pozivaju na državnu vlast, jer je to nedozvoljeno mešanje politike u fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve