Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2015.

13:59

Dodić: Mitrović hteo povređen, Đurđević odbio

Selektor U-21 reprezentacije Srbije Mladen Dodić istakao je cilja na Evropskom prvenstvu plasman na Olimpijske igre, pa onda titula.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Dodić nije mogao da računa na nekoliko igrača iz najboljih evropskih liga, neki su želeli da budu u timu uprkos povredama, dok su pojedini odbili poziv.

Šalke i Liverpul nisu dozvolili Matiji Nastasiću i Lazaru Markoviću da igraju na EP, dok je Aleksandra Mitrovića sprečila povreda. S druge strane, Uroš Đurđević je odbio poziv jer "psihički nije spreman".

"Svi su izrazili želju i motiv da igraju. Nismo našli kompromis sa Šalkeom i Liverpulom, dok Mitrović dugo vuče povredu zgloba. Insistirao je da bude u Češkoj, ali želim najspremnije igrače. Stepen povrede nije dozvoljavao napor, iako je bio motivisan", rekao je Dodić.

Selektor je dodao da će se ekipi zbog obaveza u A selekciji naknadno priključiti Filip Kostić i Filip Đuričić, dok napadač Vitesea Uroš Đurđević želi da se spremi za novu sezonu.

"Đurđević je bio na spisku, ali je istakao da nije psihički nije spreman pošto nije imao minutažu, a misli da će u reprezentaciji biti u drugom planu. Hoće što bolje da se spremi za novu sezonu u Viteseu kako bi se izborio za prvu postavu", dodao je Dodić.

Fudbaleri Srbije do 21 godine u ponedeljak počinju pripreme za EP u Češkoj, gde će igrati u grupi sa Nemačkom, Danskom i domaćinom.

"Samim plasmanom na šampionat u Češkoj nećemo se zadovoljiti, sve reprezentacije imaju ambicije da postanu prvaci Evrope, pa tako i mi. Prvi stepenik je da damo maksimum i plasiramo se u Rio", rekao je Dodić.

Dodić je prokomentarisao rivale u grupi na prvenstvu Evrope.

"Možda je druga grupa atraktivnija, ali Nemačka je izuzetno jaka i želi trofej. Oni su favoriti, ali ova generacija je pokazala da zna da igra sa najjačima. Podatak da smo izbacili do tada nedodirljivu Španiju govori da imamo veliki kvalitet. Danci su nezgodni, dok će Češka imati pomoć sa tribina. Svaki bod i gol su bitni".

Srbija će deo priprema obaviti u Bijeljini u etno selu Stanišić, a do polaska u Češku 14. juna boraviće pet dana u Staroj Pazovi. Šampionat Evrope u Češkoj igra se od 17. do 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve