Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2015.

12:06

Maradona o FIFA: Ja sad uživam

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona presrećan je zbog hapšenja čelnika FIFA zbog korupcije, istakavši da je istina konačno izašla na videlo.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

SAD i Švajcarske uhapsili su 14 osoba, šestoricu visokih zvaničnika FIFA, osumnjičenih da su uzeli oko 150 miliona dolara mita u poslednjih 25 godina.

"Nazivali su me ludim, srećom istina je izašla na videlo, pa ja sada uživam. Oni mrze fudbal, mrze transparentnost. Dosta je bilo sumnjivih dogovora, dosta je bilo laganja", rekao je Maradona.

Hapšenja su se dogodila u Cirihu, sedištu FIFA, samo dva dana uoči predsedničkih izbora, na kojima Sep Blater pokušava da dobije peti mandat.

"FBI je otkrio istinu. Amerikanci su uradili sjajan posao i sada ti ljudi moraju da objasne šta se dogodilo. Oni već deset godina "jure" Blatera, koji sada mora da ode u SAD i objasni neke stvari. Novac koji su uzeli mogao je da se iskoristi za izgradnju trening kampova za decu Afrike. Tu nema fudbala, samo laži kako bi se Blater opet izabrao. Sada ćemo da vidimo da li će nakon što se ovo desilo. Gde je Blater bio tada?", rekao je Maradona.

Blater je bio favorit za reizbor na mesto predsednika FIFA, a jedini protivkandidat mu je jordanski princ Ali Bin al Husein.

"Želimo čoveka iz fudbala na čelu FIFA. Oni su došli i pokušali da me ubede svojim novcem, ali ja sam svoj novac zaradio radom, ne prevarom ljudi. FIFA poseduje 1,5 milijardi dolara, a neki fudbaleri zarađuju manje od 150", zaključio je bivši prvak sveta.

Maradona već neko vreme lobira protiv Blatera, koga je u medijima nazivao "doživotnim diktatorom", a FIFa "igralištem za korupciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve