Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.05.2015.

20:10

Morata lansirao Juventus u finale!

Fudbaleri Juventusa eliminisali su Real Madrid u polufinalu Lige šampiona – posle pobede u Torinu 2:1, ’Stara dama’ je remizirala u Španiji 1:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Real je od 23. minuta vodio golom Ronalda iz penala koji je iznudio Rodriges, a izjednačio je Alvaro Morata u 57. minutu posle smušene reakcije odbrane domaćih.

Šestog juna Juventus će se za titulu prvaka Evrope boriti sa Barselonom, koja je ukupnim rezultatom 5:3 eliminisala Bajern.

Juventus će se tako naći u svom prvom finalu još od sezone 2002/2003, kada su u finalu na penale poraženi od Milana.

’Stara dama’ će sa Barsom u Berlinu igrati osmi put za titulu prvaka Evrope, a do sada Juve ima dva trofeja – 1985. godine savladan je Liverpul u finalu, a 11 godina kasnije Ajaks.

Juventus je do sada osam puta igrao sa Barselonom, uz skor od četiri pobede i po dva remija i poraza. Četiri puta su se timovi sastajali u nokaut fazi, a i Barsa i Juve prošli su po dva puta.

Sa druge strane, Real je nastavio prokletstvo prvaka Evrope, pošto nijedan tim nije uspeo da odbrani titulu otkad je uveden format Lige šampiona (1992/1993). ’Kraljevski’ klub ostaje najverovatnije i bez trofeja u domaćem šampionatu, tako da se ova sezona može oceniti neuspešnom i videćemo kakva će biti sudbina trenera Karla Ančelotija, ali i nekih igrača.

Na kraju, Realu je presudio Alvaro Morata – postigao je po gol u obe utakmice i izbacio je klub u kojem je bio od 16. godine pa sve do letos.

Mnoge će to podsetiti na još jednu Realovu grešku iz sezone 2003/2004 – tada se Real olako odrekao Morijentesa, a on je u dresu Monaka dao po gol u oba meča četvrtfinala LŠ i bio je najzaslužniji za prolaz ’Kneževa’.

Real je ofanzivno počeo meč, imao je inicijativu i već u petom minutu propustio je odličnu šansu preko Benzeme. Nastavio je Real da pritiska i to se isplatilo u 23. minutu.

Ronaldo je doturio loptu do Rodrigesa, a posle duela Kolumbijca sa Kjelinijem sudija je pokazao na belu tačku. Ronaldo, koji je promašio penal za vikend u duelu sa Valensijom, prišao je lopti i poslao je visoko po sredini gola – 1:0.

Do kraja poluvremena Real je imao još jednu izvrsnu šansu kada je Ronaldo asistirao umesto da šutira, kao i solidan pokušaj upravo Portugalca.

U nastavku se Juventus oslobodio, gosti su bili agresivniji i do toliko željenog gola došli su u 57. minutu. Kasiljas je posle kornera izbio loptu, ona je vraćena u šesnaesterac, Pogba je glavom spustio loptu do Morate, koji je bio usamljen na desetak metara od gola. Imao je vremena da se namesti i da savlada Kasiljasa koji je bio markiran.

Do kraja je Real napadao, ali se Juventus organizovano branio. Najbolju šansu domaći su propustili u 72. minutu, kada je Bejl šutirao glavom preko gola posle centaršuta Ronalda.

Juve je imao dve izvanredne šanse kojima je i ranije mogao da reši meč, ali je Kasiljas osujetio udarce Markizija i Pogbe.

Real Madrid: Kasiljas – Karvahal, Marselo, Varan, Ramos – Rodriges, Isko, Kros – Bejl, Ronaldo, Benzema (Ćićarito 67’).
Juventus: Bufon – Lihštajner, Evra, Kjelini, Bonuči – Pogba (Pereira 89'), Markizio, Pirlo (Barzalji 79') – Vidal – Teves, Morata (Ljorente 84').

Tok meča:

KRAJ! Real je krenuo na sve ili ništa, Ramos je prebačen u napad, ali do kraja nije bilo nijedne prave prilike. Bes navijača izazvao je Kasiljas, koji je u poslednjim trenucima utakmice pogrešno izveo aut i tako uskratio Realu poslednju šansu da postigne gol za produžetak.

88' Rezervista Ljorente oslobodio se čuvara i dodao do Pogbe, koji je neometan sa desetak metara šutirao pravo u Kasiljasa.

84' Real napada, ali se Juve organizovano brani. Uvođenjem Barzalija trener Alegri dodatno je pojačao odbranu.

72' Lep centaršut Ronalda sa leve strane, Bejl je najviši u skoku, ali iz neposredne blizine šalje loptu preko gola. Velika šansa je to bila za Real.

69' Fantastična prilika za Juventus! Odbrana Reala je izigrana, sjajna asistencija Vidala za Markizija, ali Kasiljas uspeva da pročita nameru igrača Juventusa i skida zicer.

68' Udarac Rodrigesa sa dvadeset metara, ali lopta završava iznad prečke.

Trivia Morata je najbolji strelac iz Španije ove sezone u LŠ - dao je četiri gola.

62' Lepa akcija Reala - kombinovali su Isko, Hames i Marselo, Brazilac je centrirao sa leve strane, ali je odbrana Juventusa stigla da interveniše taman toliko da spreči Bejla da postigne gol.

57’ GOL – 1:1! Strelac je ponovo dete Reala Alvaro Morata. Kasiljas je posle kornera izbio loptu, ona je vraćena u šesnaesterac, Pogba je glavom spustio loptu do Morate, koji je bio usamljen na desetak metara od gola. Imao je vremena da se namesti i da postigne gol, neshvatljivo statična odbrana Reala.

53' Slična situacija, samo na drugoj strani, pošto je Marselov udarac završio pored gola.

Trivia Svi golovi koje je Ronaldo dao ove sezone u LŠ postignuti su u prvom poluvremenu.

51' Juventus je nešto agresivnije počeo drugo poluvreme, a šut Markizija sa distance završio je pored gola.

45' Kraj prvog poluvremena, zasluženo vođstvo Reala na poluvremenu.

41' Ronaldo ovoga puta nije oklevao, posle dubinskog dodavanja lepo je primio loptu i šutirao levom nogom. Lopta je ipak završila pored gola okrznuvši spoljni deo mreže. U istom minutu videli smo i udarac Benzeme koji je Bufon odbranio.

32' Juventus se oslobodiio pritiska, ali je Ramos izblokirao pokušaj Morate. U narednih nekoliko minuta Juve je izveo četiri kornera, ali bez uspeha.

29' Fantastična kontra Reala - situacija tri na dva, Benzema je pravovremeno doturio loptu Ronaldu na bok, Portugalac je izvrsno isfintirao Lihštajnera, ali je tada umesto da šutne poslao loptu ka Isku i propala je velika prilika. Usledila su dva kornera i pokušaji Ramosa i Benzema od kojih se Juventus odbranio.

Trivia To je bio deveti gol Ronalda iz penala u Ligi šampiona. Više od njega dali su jedino Van Nistelroj i Figo, po deset.

23’ GOL! Ronaldo je doturio loptu do Rodrigesa, a posle duela Kolumbijca sa Kjelinijem sudija je pokazao na belu tačku. Ronaldo, koji je promašio penal za vikend u duelu sa Valensijom, prišao je lopti i poslao je visoko po sredini gola – 1:0

20' Real pritiska, publika mu daje vetar u leđa, a videli smo i prvi šut u okvir gola. Bejl je odlično šutirao sa tridesetak metara, ali je Bufon izbio loptu u korner.

18' Dobra varka i pokušaj Iska sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali neprecizno.

14' Juventus je prvi put zapretio, ali Kasiljas brani udarac Vidala sa distance.

11' Real je ofanzivno počeo meč i za sada je bolji. Ronaldo je pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta je pogodila Vidala u živom zidu i odbila se u korner.

Trivia Real je postigao bar jedan gol na stadionu Santijago Bernabeu u 51 uzastopnoj utakmici.

5' Benzema je izvanredno primio loptu u šesnaestercu, isfintirao je Lihštajnera, ali je neprecizno šutirao levom nogom.

Trivia Real nikada nije prošao dalje u polufinalu LŠ, a da nije pobedio u prvoj utakmici. U deset takvih situacija Real je ispao.

1’ Centaršut Marsela sa leve strane, Bejl je pokušao glavom, ali nije bilo veće opasnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

412 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve