Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.04.2015.

16:20

Lazović i Orlandić srušili Srem

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Donji Srem u Novom Sadu sa 3:1, u utakmici 25. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
StarSport

Ekipa Nenada Lalatovića je ovom pobedom prišla vodećem Partizanu na dva boda zaostatka barem na dva sata.

Crno-beli od 18.30h dočekuju Jagodinu i ima priliku da vrati pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Zvezda je na stadionu Karađorđe došla do trijumfa mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu. Orlandić je svojim prvim golom u crveno-belom dresu doveo Zvezdu do prednosti u 50. minutu posle asistencije Jovića, ali samo četiri minuta kasnije izjednačio Mitrevski.

Poslednjih pola sata ipak je pripalo gostima iz Beograda. Igrač utakmice Darko Lazović pogodio je u 58. minutu sjajnim udarcem iz prekida, a isti igrač je četiri minuta pre kraja i stavio tačku na pobedu crveno-belih.

Treba istaći i da se u samom finišu na teren vratio Marko Petković posle teške povrede kolena krajem prošle godine.

Tok meča:

Donji Srem (4-2-3-1): Belić – Lakićević – Prljević, Vukobrat, Crnomarković – Mitrevski, Sinđić – Šarac, Jelić, Mirković – Bogunović.
Crvena zvezda (4-1-4-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Grujić, Ristić, Stojanović, Lazović, Jović – Parker.

U redovima Donjeg Srema nema standardnih prvotimaca, Spalevića, Josimova, Stanisavljevića i Mora, dok su umesto suspendovanih Kataija i Kovačevića u sastavu Zvezde Ristić i Grujić.

Crvena zvezda ima terensku inicijativu u prvih 15 minuta, Lazović je kreirao dve dobre akcije po desnom boku, međutim nije stigao do dobrog završnog pasa. Ipak, nisu uspevali crveno-beli da dođu do gola. Domaćin se dobro branio, a iz kontri i polukontri pretio je golu Rajkovića.

Tako je ostalo i do kraja prvog poluvremena. Zvezda je pokušavala da centaršutima dođe do prilike, Lazović se isticao po desnoj strani, ali je ipak ostalo 0:0.

Jović je promašio na jednoj, Šarac na drugoj strani, pa je mali broj gledalaca ostao uskraćen za golove.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je krenula nešto konkretnije ka golu protivnika i u 50. minutu Petar Orlandić je postigao prvenac za crveno-bele. Luka Jović je obavio anjveći deo posla na levoj strani, odlično je centrirao, a Orlandić je na petercu bio najviši i glavom je doneo prednost Zvezdi.

Prednost Zvezde je trajala međutim samo četiri minuta. Beograđane je šokirao Mitrevski u 54. minutu, pošto je posle centaršuta sa desne strane glavom neometan savladao Rajkovića.

Zvezda ipak niej pala posle šoka. U 60. minutu ponovo je povela, ovoga puta posle prelepog udarca Darka Lazovića iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Imala je Zvezda i u nastavku drugug dela nekoliko šansi, a tačku je stavio Darko Lazović u 88. minutu svojim drugim golom. Odlično je istrčao kontru po desnoj strani i lagano prebacio golmana postavivši na taj način konačan rezultat.

U poslednjem minutu na tereb je ušao i Marko Petković koji se tako vratio na teren posle teške povrede kolena koju je zaradio na duelu mladih reprezentacija Srbije i Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve