Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

16:29

Klajvert: Kurasao ispred Junajteda

Proslavljeni holandski fudbaler Patrik Klajvert otkrio je da je blizu toga da bude pomoćnik Luja van Gala u Mančester Junajteda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo

Klajvert je bio Van Galov asistent u reprezentaciji Holandije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali je potom odlučio da preuzme mesto selektora Kurasaa, zemlje u Karibima, odakle je njegova majka.

Luj je želeo Rajana Gigsa na mojoj poziciji i razumeo sam njegovu odluku jer je želeo nekoga ko dobro zna klub. Rekao mi je: ‘sada je vreme da staneš na svoje noge’ i zbog toga nisam otišao u Mančester Junajted. Napravio sam drugačiji korak ka vrhu, ali ja mislim da je savršen ka mom cilju da budem glavni trener nekog dobrog kluba”, naglasio je Klajvert.

Bivši holandski fudbaler je istakao da je takođe imao ponudu da preuzme vođenje reprezentacije Gane.

Imao sam posle toga ponude nekoliko klubova, kao i Gane. Ali, ja sam osetljiva osoba i ako osećaj nije dobar, ja to ne želim. Osećaj koji sam imao o radu sa ljudima ovde, na ostrvu, bio je najvažniji u donošenju odluke. Lep je ovo izazov i ozbiljno ga shvatam jer je došao u savršenom trenutku za mene”, istakao je Klajvert.

Tokom karijere, Klajvert je igrao za Ajaks, Milan, Barselonu, Njukasl, Valensiju, PSV i Lil, a za reprezentaciju je odigrao 79 utakmica i postigao 40 golova.

Kao trener bio je pomoćnik u AZ Alkmaru, NEC-u i reprezentaciji Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve