Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.03.2015.

19:42

"Pep pronašao savršenu kombinaciju"

Legenda minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer izjavio je da bi ponašanje i nedisciplina Franka Riberija i Žeroma Boatenga mogla da šteti Bavarcima.

Izvor:

Autor:

Default images

Bivši reprezentativac Francuske našao se na udaru kritika trenera Đozepa Gvardiole, zbog podložnosti provokacijama, dok Franc smatra da je Boateng dosta pouzdaniji kao krilo.

"Na Riberija često idu poprilično oštro, ali to ne znači da može sebi da dozvoli da izgubi živce, iako ga često provociraju. Svi znaju da zna da odreaguje, a isti je slučaj i sa Boatengom".

Takođe, počasni predsednik tima sa Alijanc Arene ishvalio je Gvardiolu, kome naredne sezone ističe ugovor, istakavši da mu se dopada Šprančeva fudbalska filozofija.

"Gvardioli nije potreban ugovor. On je tip trenera koji dolazi i odlazi kada poželi. Bajern bi voleo da ga zadrži do kraja njegovog života, a ja se nadam da će još dugo, dugo biti s nama. Savrešno odgovaramo jedno drugom. Ne može biti bolje od ovoga, Gvardiola je naš ogroman pogodak", jasan je Bekenbauer, "Uz dužno poštovanje prema Jupu Hajnkesu, ali Pep nam je doneo novu filozofiju u klub. Pronašao je savršenu kombinaciju između tiki-take i Bajernovog tradicionalnog stila igre".

Ipak, 'Kajzer Franc' kaže i da će dominacija njegovog tima biti okončana pre ili kasnije, ne vezano s tim da li će bivši trener Barselone ostati u timu ili ne.

"Riberi, Roben i Švajnštajger neće biti ovde doveka, a neće ni Bajern osvajati titulu u Bundesligi u narednih deset godina. Doći će do veliki promena u našem timu u naredne dve do tri godine, kada će se sve i promeniti", zaključio je Bekenbauer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve