Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.02.2015.

14:48

Mesi: Želim da budem "stari Mesi"

Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi rekao je da su problemi na terenu ali i u privatnom životu uticali na njegovu igru u prošloj sezoni.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Mesi je prošle sezone odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 41 gol, ali nije zadovoljan pošto Barselona nije osvojila nijedan trofej.

Argentinski reprezentativac rekao je da su povrede, ali i sudski proces zbog problema sa porezom, uticali na njegovu igru i da u ovoj godini želi da bude "stari Mesi".

"Želim da se što pre vratim u najbolju formu, znam da prošla godina nije bila toliko dobra. Imao sam mnogo problema, na terenu i van njega. U ovu godinu sam ušao sa velikom izazovom, da promenim sliku o sebi iz prošle sezone i budem igrač kakav sam bio prethodnih godina", rekao je Mesi u emisiji Mundo Leo.

Jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre igra još jednu spektakularnu sezonu – pošto je na 33 odigrana meča 37 puta bio strelac, dok se u asistente upisao u 15 navrata. Od starta 2015. Mesi igra fenomenalno, za mesec i po dana je postigao 14 pogodaka, od čega dva het-trika, i imao šest gol pasova na 11 nastupa.

Četvorostruki najbolji fudbaler sveta ocenio je da Barselona u dobroj formi dočekuje duel sa Mančester Sitijem u osmini finala Lige šampiona.

"Trenutno smo u dobroj formi. Sezona nije dobro počela, ali na sreću, posle utakmice sa Real Sosijedadom sve se promenilo, sada je drugačija dinamika u ekipi i sve nam dobro ide. Tim ima mnogo samopouzdanja, promenili smo stav i zbog toga sada igramo dobro, ali ima još mnogo do kraja sezone", rekao je on.

Prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona igraće se u Mančesteru 24. februara, a revanš je na programu 18. marta na stadionu Kamp Nou u Barseloni.

"Ekipa Sitija je sačinjena od sjajnih igrača i očekujem težak duel. Njihov cilj je da prođu dalje, pošto im to već dugo nije pošlo za rukom. Biće izjednačeno, detalji će odlučiti. Siti se pojačao u odnosu na prošlu sezonu", zaključio je Mesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu