Nova vest
Fudbal 2

10.5.2024.

18:50

UEFA potvrdila – Nemci i Italijani sa 5 klubova u LŠ

Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas je potvrdila da su Italija i Nemačka zaradile dodatno mesto u Ligi šampiona za narednu sezonu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Klubovi Bundeslige i Serije A su se, naravno, sami izborili za ovako nešto posle sjajnih igara u ovosezonskoj kampanji na evro sceni.

Naime, sa proširenjem Lige šampiona na 36 ekipa iduće sezone dva od četiri dodatna mesta biće popunjena evropskim savezima sa najboljim zajedničkim učinkom klubova u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Ove sedmice su završena polufinala Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencija, a UEFA je saopštila da će Italija i Nemačka garantovano završiti kaoo prvoplasirani na lsiti najboljih koeficijenta za klubove 2023/24.

Iako je Borusija van prve četiri ekipe u Bundesligi, ovim pravilom će se kvalifikovati kao petoplasirani tim u prvenstvu.

Dortmund je takođe u finalu Lige šampiona gde će igrati protiv Reala i ukoliko ne pobedi španskog velikana kvalifikovaće se za naredni ciklus Lige šampiona, zbog pomenutog koeficijenta.

Prvak Bundeslige Bajer Leverkuzen je u Lige Evrope gde će igrati protiv italijanske Atalante koja trenutno drži peto mesto u Seriji A sa 60 bodova.

Isti broj bodova ima i Roma, dok Lacio zaostaje četiri boda.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu