Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2015.

17:46

"CR i Mesi, kao tartufi i kavijar"

Jedan od najboljih fudbalera u istroriji Portugala, Luiš Figo dao je orginalan odgovor kada je upitan da izabere boljeg – Lionela Mesija ili Kristijana Ronalda.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Ipak, iako nije dao konkretan odgovor, nekadašnja zvezda Barselone, Real Madrida i Intera dala je zemljaku u trci za 'Zlatnu loptu'.

"Teško je izabrati između tartufa i kavijara, ali, meni se lično sviđa tip igrača kao Ronaldo. Imao je fantastičnu godinu, a sa Realom je osvojio gotovo sve", rekao je Figo, koji je 'Zlatnu loptu' osvajao 2000. godine.

Osim spomenutog dvojca, na listi kandidata nalazi se i sjajni Manuel Nojer, koji je takođe imao neverovatnu godinu, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu. Nemac je bio jedan od boljih pojedinaca u timu 'Pancera' u osvajanju Mundijala, a u četvrtak je proglašen i najboljim golmanom sveta.

"Znam da je Nemačka osvojila Svetsko prvenstvo i u potpunosti razumem one koji se zalažu da Nojer, koj je fenomenalan golman u svakom smislu, osvoji nagradu", dodao je Figo.

Argentinac i Portugalac se u poslednjih šest godina 'dodaju' 'Zlatnim loptama', najpre je Ronaldo dobio nagradu 2008. godine, da bi zatim Mesi četiri puta za redom trijumfovao.

Ceremonija je zakazana za 12. januar u Cirihu, a aktuelni osvajač je prvi favorit da odbrani titulu najboljeg igrača planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve