Nova vest
Fudbal

Petak, 14.11.2014.

19:41

Takinardi: Juventus može do 1/2f LŠ

Nekadašnji vezista Juventusa Alesio Takinardi smatra da njegova bivša ekipa može da ostvari plasman u polufinale Lige šampiona, ukoliko prođe grupnu fazu.

Izvor:

Autor:

Default images

Bivši italijanski reprezentativac bio je deo tima 'Stare dame' koji je 1996. godine stigao do 'ušatog' trofeja, poslednjeg u klupskoj istoriji.

"Sve ekipe Juventusa u kojima sam nastupao bile su u tom momentu najjače u svetu, ali, kada pogledam ekipu Atletiko Madrida koja je prošle godine stigla do finala...", kaže Takinardi.

'Bjankoneri' ne igraju na očekivanom nivou u Ligi šampiona, iako dominiraju u Italiji, u, realno, nikad slabijem Kalču. Prošle godine nisu uspeli da izađu iz grupe, dok i ove sezone imaju problema. Ipak, pobedom nad Olimpijakosom posle preokreta uspeli su da sačuvaju realne šanse da se nađu među 16 najboljih ekipa.

"Mislim da im je realni domet četvrtina finala, a možda i polufinale, što da ne...", dodaje Takinardi, "Nadam se da će se moje želje ispuniti, jer bi u suprotnom to bio veliki neuspeh za Juve. Stara dama je dosta bolja od Malmea, Olimpijakosa i Atletiko Madrida. S druge strane, igrali su se sa vatrom protiv ekipe iz Pireja, da nisu pobedili to bi verovatno već tada bio kraj. Tako nešto je nedopustivo u Evropi".

Do kraja grupne faze elitnog takmičenja ostala su još dva kola, a ekipu Masimilijana Alegrija očekuju dueli sa Malmeom u Švedskoj i sa 'Jorgandžijama' na svojoj 'Areni'.

Atletiko je na čelu grupe sa devet bodova, Olimpijakos i Juventus imaju po tri manje, dok je Malme poslednji sa tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve