Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.08.2014.

19:00

Partizanovih 3:0 za 3/3

Fudbaleri Partizana upisali su i treći trijumf u novoj sezoni, pošto su na domaćem terenu bili bolji od ekipe Donjeg Srema u trećem kolu JSL 3:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Posle trećeg kola, večiti rivali su jedine dve ekipe sa maksimalnim učinkom, s tim da Partizan ima bolju gol-razliku.

U prvih 45 minuta nismo videli previše fudbala, ali je Partizan uspeo da stigne do prednosti golom Škuletića sa penala u prvom minutu nadoknade. Crno-beli su nastavili sa napadima, Lazović je duplirao prednost, a Marković postavio konačan rezultat.

S druge strane, Donji Srem je posle gostovanja u Humskoj ostao na tri osvojena boda, a ovaj meč bi trebalo da bude oproštajni za Vojislava Stankovića i Nikolu Drinčića od navijača.

Stanković je već dogovorio transfer u italijanski Palermo, dok se očekuje da Drinčić karijeru nastavi kod Aleksandra Stanojevića u Izraelu, mada je to trener Partizana Marko Nikolić demantovao.

Njihovi najavljeni odlasci iz kluba očekuju se nakon revanša plej-ofa Lige Evrope sa Nefčijem u četvrtak u Bakuu.

Ekipu vicešampiona Srbije predvodio je s klupe Zvonko Varga, zbog susprenzije Marka Nikolića, posle incidenata na poluvremenu meča u Nišu u prošlom kolu.

Meč u Humskoj, pred oko 4.500 gledalaca, imao je zanimljivu uvertiru, jer su se navijači Partizana ujedinili posle nekoliko godina, pa protiv Donjeg Srema prvi put zajedničkim snagama bodre svoj tim. Susret je počeo nešto ofanzivnijom igrom Partizana, ali u uvodih desetak minuta nije bilo ozbiljnijih šansi. Prvi su pokušali gosti preko Beljića, da bi nedugo zatim odgovorio Škuletić.

Jelen Superliga, treće kolo:

Partizan – Donji Srem 3:0
Škuletić 45 (p), Lazović 67, Marković 75'

subota:
Voždovac - Rad 1:6
Novi Pazar - Radnički 1923 2:0
Spartak - Mladost 1:0
Jagodina - Radnički Niš 3:1
Napredak - OFK Beograd 2:4
Borac - Čukarički 0:0
Vojvodina - Crvena zvezda 0:1

Tabela:
1. Partizan 3 3 0 0 10:2 9
2. Crvena zvezda 3 3 0 0 6:0 9
3. Novi Pazar 3 2 1 0 4:1 7
4. Spartak 3 2 1 0 2:0 7
5. Rad 3 2 0 1 8:3 6
6. Vojvodina 3 2 0 1 5:2 6
7. Čukarički 3 1 2 0 3:1 5
8. OFK Beograd 3 1 1 1 4:5 4
9. Jagodina 3 1 1 1 4:5 4
10. Borac 3 1 1 1 3:2 4
11. Donji Srem 3 1 0 2 1:5 3
12. Mladost 3 0 1 2 2:4 1
13. Napredak 3 0 1 2 2:6 1
14. Radnički 1923 3 0 1 2 0:3 1
15. Radnički Niš 3 0 0 3 2:9 0
16. Voždovac 3 0 0 3 2:10 0

Ni u narednih desetak minuta nije bilo previse uzbuđenja, a obe ekipe upisale su po jedan pokušaj. Najpre je Beljić pokušao iz daljine, ali je Lukač uspeo da umiri udarac, da bi zatim Stanković dobro skočio posle kornera, međutim nije bio precizan. Iako je domaćin pokušao da preuzme inicijativu, dobro postavljeni gosti iz Pećinaca su uspeli da uspostave kontrolu.

Posle greške veznog reda, Donji Srem je imao dobru priliku na startu 32. minuta. Odigrali su gosti kontru u tri poteza, Spalević je izbacio Branka Ilića, a defanzivac Partizana bio prinuđen da ga ruši, zbog čega je i zaradio javnu opomenu. Ipak, lopta je samo stigla do živog zida.

Taman kada se činilo da neće biti promene rezultata pre odlaska na odmor, Partizan je u jednom od poslednjih napada stigao do penala, a kasnije i do vođstva.

Bukorac je u kaznenom prostoru rukom izblokirao šut Škuletića, a bivši napadač Vojvodine preuzeo je odgovornost I pogodio donji desni ugao za vođstvo pred odmor – 1:0.

Partizan je nastavio sa napadima od starta drugog dela igre, ali su prvu šansu u nastavku imali gosti iz Pećinaca. Prvo je pokušao Spalević, Lukač uspeo da odbrani, da bi u nastavku akcije izašao kao pobednik i posle šuta Zeca. Međutim, od tog trenutka je domaći tim još više pojačao pritisak. Prvu šasnu u nastavku za Partizan kreirao je Škuletić, ali Brašanac nije uspeo njegov centaršut da smesti u gol. Da bi zatim propustio priliku da se po drugi put upiše u strelce.

Isplatila se Partizanu ofanziva na startu drugog poluvremena. pa je Danko Lazović posle dvadeset minuta igre duplirao prednost svog tima. Iskusni napadač je samo pet minuta ranije zamenio petra Grbića, dok je Saša Ilič ušao umesto Marinkovića.

Crno-beli su do drugog gola stigli posle akcije po levom boku, posle koje je Živković poslao loptu na peterac, Milinović odbranio udarac Škuletića, a Lazović odbijenu loptu od prečku zakucao u gol2:0.



Mogla je ekipa Donjeg Srema da se vrati u meč posle samo nekoliko minuta, ali je Darko Spalević iz šanse '1 na 1' pogodio samo prečku Lukačevog gola. Kako to obično biva u fudbalu, stigla je kazna s druge strane.

Dugo je opet trajao napad domaće ekipe, da bi Saša Ilić pokušao sa distance, golman gostiju je dobro reagovao kod šuta, kao I kod pokušaja Škuletića do koga se odbila lopta. Međutim, opasnost nije bila otklonjena, a lopta je stigla do Saše Markovića na petercu, koji je lako šalje u praznu mrežu – 3:0.



Crno-beli su do kraja susreta imali nekoliko prilika da upišu i ubedljiviji trijumf, ali Živković, Lazović, dva puta, i Škuletić nisu uspeli po četvrti put da pogoed mrežu gostiju iz Pećinaca.

Sastavi:

Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, StankovIć, N. Petrović, Brašanac, Marković, Grbić (od 62. Lazović), Živković, Marinković (od 54. Ilić), Škuletić.

Donji Srem: Milinović, Lakićević, Punoševac, Prljević, Lakić-Pešić, Bukorac, Grujičić, Beljić, Stanisavljević, Zec, Spalević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

248 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve