Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.07.2014.

19:23

Lens zbog novca izbačen iz Lige 1

Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava, Lens sledeće sezone neće moći da nastupa u francuskoj Ligi 1, iako je to pravo stekao osvajanjem drugog mesta u Ligi 2.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Fudbalski savez Francuske je svoju odluku obrazložio time da Lensu nedostaje deset miliona evra za funkcionisanje, te da prijavljeni kompletni budžet kluba od 48 miliona nije dovoljan, bez obzira na obećanja većinskog vlasnika Hafiza Mamadova da će obezbediti potreban novac.

Ipak, predsednik kluba Žerve Martel je istakao da klub nije u mogućnosti da obezbedi bankarske garancije za pozajmicu novca.

Umesto Lensa, sledeće sezone će u Ligi 1 igrati Sošo, koji je prošlu sezonu u elitnom takmičenju završio na 18. mestu, sa dva boda manje od Nice.

Sa druge strane, Lens je takmičenje u Ligi 2 okončao na drugoj poziciji, iza Meca, a za klub sa stadiona Boler Deli nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Danijel Ljuboja odigrao je 30 utakmica i postigao osam golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu