Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.07.2014.

19:09

FSS bez odluke o selektoru

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije nije razmatrao pitanje selektora državne reprezentacije, iako je to najavio Odbor za hitna pitanja prošlog utorka.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

"Na prvoj sledećoj sednici Odbora za Hitna pitanja FSS, koja će biti održana u narednih 15 dana, ponovo će se razgovarati po pitanjima licenciranja klubova, kao i izbora selektora A reprezentacije Srbije", saopšteno je iz FSS.

Na sastanku u Staroj Pazovi usvojene su propozicije i kalendari takmičenja za Superligu, Prvu ligu, Kup Srbije, Ligu mlađih kategorija, ženskom fudbalu i futsalu.

Jesenji deo sezone Superlige počeće 9. avgusta i trajaće do 7. decembra 2014, a za Prva liga Srbije startovaće 16. avgusta, a kraj je zakazan za 22. novembra 2014.

Prolećni deo za superligaše kreće od 21. februara 2015. i trajaće do 30. maja 2015, a što se prvoligaša tiče, proleće počinje 7. marta i traje do 30. maja 2015.

IO je razmatrao inicijativu za promenu sistema takmičenja za sezonu 2015/16, koje se odnosi na Superligu, Kup Srbije, Omladinsku, Kadetsku i Pionirsku ligu i futsal ligu i zaključio da ovo pitanje bude aktuelno i u narednih dva meseca, kako bi se sprovela temeljna javna rasprava koja bi prethodila konačnim odlukama.

Posebno važna tačka današnjeg zasedanja odnosila se na razmatranje pitanja u vezi sa takmičenjem u Superligi i još jednom su analizirani i precizno predočeni svi problemi u vezi licenciranja, stanja infrastrukture na stadionima i finansija klubova.

Zaključeno je da će u narednih desetak dana, na inicijativu IO FŠ, biti organizovan sastanak sa Zajednicom klubova Superlige i predstavnicima svih klubova pojednačano.

Ideja je da se ovo pitanje rešava direktnim razgovorima, jer je to jedini način da se pronađu rešenja za tešku situaciju kada je ovaj akutni problem u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve