Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.07.2014.

21:15

Partizan počinje evropsku odiseju

Fudbaleri Partizana počinju u utorak sezonu, nastupom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crno-beli novu evropsku priču, sedmu u nizu u LŠ, počinju protiv rivala sa Farskih Ostrva, HB Torshavna. Meč na stadionu u Humskoj 1 igra se od 20:45 časova.

Partizan je od sezone 2004/2005. samo tri puta propustio učešće u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja, a nada se trećem učešću u završnici Lige šampiona.

Crno-beli za razliku od prethodnih godin u ove kvalifikacije ulaze sa timom koji je okonačao prethodnu sezonu, što je glavni adut vicešampiona.

Najviše se očekuje od kapitena Saše Ilića, u protekloj polusezoni sjajnih Nikole Drinčića i Danka Lazovića, te mladih snaga Andrije Živkovića, Danila Pantića i Nikole Ninkovića.

Ostali igrači, pre svega napadač Petar Škuletić, će se boriti i da ojačaju svoj status, da dokažu da Nikolić ne mora da dovodi pojačanja za nastavak sezone, o čemu se mnogo priča poslednjih nedelja (Vagner Lav, Vladimir Dvališvili).

U utorak skoro izvesno neće igrati jedino dosadašnje pojačanje štoper Branko Ilić, kao ni povređeni Vladimir Volkov.

Stižu "ribari", ali ne zaboravimo Šamrok

Trener Partizana Marko Nikolić je pozvao na oprez iako je rival praktično amaterski tim, podsetivši na debakl protiv Šamroka iz Irske pre tri sezone. Kapiten Saša Ilić je rekao da klub samo uz podršku navijača može da uspe u Evropi.

Tim iz Humske iza sebe ima skoro 200 nastupa u Evropi, ali će prvi put igrati sa ekipom sa Farskih Ostrva. HB Torshavn je najstariji i najuspešniji klub sa Farskih Ostrva, ali retko pobeđuje u evropskim kupovima.

HB je učešće u LŠ ostvario zahvaljujući tituli iz prošle godine, prvoj nakon dve sezone pauze, dok je u aktuelnom šampionatu FO nakon 15 kola drugoplasirani sa sedam bodova zaostatka za gradskim rivalom B36.

Torshavn često igra u Evropi, ali nema mnogo uspeha. Na 44 utakmice ostvario je samo pet pobeda, mada je 2010. uspeo da savlada Red Bul Salcburg minimalnim rezultatom, ali nakon poraza od 5:0 u prvom meču.

Ovog leta su do dvomeča sa Partizanom stigli pobedom nad debitantom sa Gibraltara Linkolnom sa ukupnih 6:3, primivši dva gola kod kuće u revanšu.

U ovom dvomeču dvostruki strelac bio je Levi Hansen, a po gol su postigli Jensen, Edmundson i Benjaminsen.

Partizan dočekuje HB Torshavn u utorak od 20:45 na stadionu u Humskoj 1, a revanš na Farskim Ostrvima je 22. jula od 20 časova.

Cene ulaznica su 300 dinara za južnu tribinu, a 600 za istočnu i zapadnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve