Nova vest
Fudbal

Subota, 24.05.2014.

08:21

Laković: Milion dolara od turneje

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je za DSL “Sport“ da će reprezentacija Srbije na predstojećoj turneji zaraditi više od milion dolara.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

“Orlovi“ su u petak otputovali u Sjedinjene Države, gde će odmeriti snage sa Jamajkom i Panamom, a potom će se uputiti u Brazil, na duel sa domaćinom Mundijala.

“Ostvarićemo najveći prihod u istoriji našeg fudbala od tri prijateljske utakmice, ne bih pričao o detaljima, mogu samo da kažem da vrednost ugovora prvi put prelazi cifru od šest nula“, rekao je Laković.

Funkcioner Fudbalskog saveza Srbije je ipak napomenuo da cilj turneje nije ostvarenje prihoda.

Ovo je praktično početak novog kvalifikacionog ciklusa, a mečevi sa Jamajkom, Panamom i Brazilom su dobra priprema za ono što nas očekuje u oktobru. Treba da vidimo gde smo, a treći aspekt je skretanje pažnje na tragična dešavanja u našoj zemlji. Pokušaćemo da animiramo ljude da učestvuju u pomoći Srbiji“, dodao je Laković.

Fudbalski savez Srbije je halu u Sportskom centru u Pazovi stavio na raspolaganje raseljenima iz gradova u Srbiji pogođenih poplavama.

“Želim da ponovim apel onima kojima je pomoć neophodna, da odu u Staru Pazovu, tamo imaju smeštaj, hranu, sve što je neophodno za život kako bi prebrodili ove teške trenutke“, zaključio je Laković.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na turneji igra protiv Jamajke u Nju Džersiju 26. maja, pet dana kasnije u Čikagu se sastaje sa Panamom, dok sa Brazilom igra 6. juna u Sao Paulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve