Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2014.

15:48

Džo: FIFA pozdravila odluku CAS

Svetska fudbalska federacija (FIFA) pozdravila je odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) da potvrdi suspenziju hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Smatramo da CAS ovom odlukom daje jasnu i snažu podršku naporima FIFA da se suzbije rasizam u fudbalu", saopšteno je iz FIFA.

CAS je u Lozani potvrdio odluku Fife, po kojoj je Šimunić suspendovan na 10 utakmica zbog toga što je posle utakmice baraža za Svetsko prvenstvo preko razglasa vikao "Za dom", na šta su mu navijači odgovarali sa "Spremni".

"Rezolucija o borbi protiv rasizma i diskriminacije, doneta na kongresu 2013. godine, propagira potrebu za strogim kaznama kako bi se poslala snažna poruka da diskriminaciji nije mesto u igri", navodi se iz FIFA.

Šimunić zbog kazne neće biti u sasatavu reprezentacije Hrvatske, koja će na Svetskom prvenstvu u Brazilu biti u Grupi A sa domaćinom, Meksikom i Kamerunom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve