Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.03.2014.

18:17

Ninković suspendovan četiri meča

Disciplinska komisija FSS kaznila je Nikolu Ninkovića sa četiri utakmice neigranja, zbog isključenja na meču Partizan – Radnički Niš.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ninković je posle jedne gužve s leđa uhvatio za glavu Nikolu Ćuluma i odgurnuo ga, a igrač Radničkog je zbog isključenja dobio jedan meč suspenzije.

Disciplinski sudija Slobodan Pajović kaže da se prilikom donošenja odluke vodilo računa o težini načinjenog prekršaja, ali i o tome da Ninkoviću ovo nije prvi put.

„Ono što je Ninković uradio je samo po sebi okvalifikovano kao teži disciplinski prekršaj, jer se radi o udaranju protivničkog igrača bez lopte. Svakako da se prilikom izricanja kazne vodila računa i o tome da je Ninković povratnik i da je ranije kažnjavan zbog kršenja discipline“, rekao je Pajović.

Kazna za takav prekršaj obično iznosi dve utakmice, ali je Ninkovićeva istorija incidenata uticala da suspenzija poraste na četiri.

„Ne znam šta bih rekao u ovom trenutku, utisci posle saznanja o visini kazne su još sveži. Nikola je odmah posle utakmice uvideo da je pogrešio, shvatio je i priznao da je kriv. On poseduje višak energije, koji mi svi u klubu pokušavamo da usmerimo na pravi način i nadam se da ćemo u tome i uspeti, naravno, ne mogu da tvrdim“, rekao je sportski direktor Partizana Albert Nađ.

Nađu nije potpuno jasan način na koji je odluka donesena, pa će verovatno uslediti žalba Partizana.

„Prvenstveno tu mislim na visinu kazne. Svi mi dobro znamo da je Ninković kriv i da je zaslužio isključenje, samim tim i adekvatnu kaznu, međutim, četiri utakmice je mnogo. Verujem da će izrečena kazna uticati na Ninkovićevo ponašanje i da će ga toliko odsustvo iz tima naterati da ubuduće dobro razmisli pre bilo kakve reakcije. Nije mi jasno kako može da bude tolika razlika između dve kazne, a posebno je nejasno kako je kazna samo jedan meč, ako se za direktan crveni karton dobijaju minimum dva meča“, zaključio je Nađ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve