Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.02.2014.

22:25

'Orlovi' rešetali po Evropi

Srpski internacionalci koji igraju u Evropi bili su i više nego efikasni ovog vikenda, a neki od njih postigli su veoma važne golove za svoje ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posebno se istakao Marko Šćepović koji je postigao het-trik protiv OFI-ja, iako je ušao sa klupe za rezervne igrače.

Dvostruki strelac bio je i Zvonimir Vukić, baš kao i Dejan Meleg za mladi tim Ajaksa, a pogodio je još i Srđan Mijailović.

Osim golova, srpski internacionalci su se istakli i asistencijama, pa su tako golove namestili Radosav Petrović i Nikola Beljić.

Slobodan Rajković odigrao je prvu utakmicu u dresu Hamburgera ove godine i potpuno zaustavio napadače Borusije iz Dortmunda. Zapažen je bio i Vlada Avramov, koji je izabran za igrača utakmice između Livorna i Intera.

Engleska: Nemanja Vidić proveo je svih 90 minuta kao kapiten u pobedi protiv Kristal Palasa u gostima sa 2:0, dobio žuti karton. Kolarov je asistirao za pobedonosni gol za Siti protiv Stouka, na kom je odigrao ceo meč , dok Matija Nastasić nije bio ni na klupi. Matić i Ivanović standardni u postavi Čelsija, koji je sa 1:0 dobio Evertona.

Španija: Mitrović i Rukavina odigrali ceo meč u remiju Valjadolida sa Levanteom 1:1, a srpski štoper zaradio i žuti kartoni. U Segundi, Sporting je pobedio Alaves sa 2:0, Stefan Šćepović igrao do 90. minuta kada je zamenjen, a Dejan Lekić je ušao u 85. minutu.

Nemačka: Slobodan Rajković bio stub odbrane Hamburgera u pobedi protiv Dortmunda 3:0 i zabeležio prvi nastup ove godine. Miloš Jojić ostao na klupi gostiju. Slobodan Medojević je takođe slavio ovog vikenda. Njegov Volfsburg pobedio je Leverkuzen sa 3:1, a srpski fudbaler odigrao je svih 90 minuta. Ceo meč odigrao je i Aleksandar Ignjovski, a njegov Verder igrao je bez golova u Frankfurtu.

Italija: Bivši fudbaler Crvene zvezde golom je doprineo pobedi Verone nad Livornom, Dušan Basta je na terenu proveo svih 90 minuta u remiju Udinezea i Atalante, dok je Željko Brkić presedeo na klupi. Golman Vlada Avramov bio je igrač utakmice između Kaljarija i Intera, dok je Zdravko Kuzmanović zamenjen u 78. minutu. Adem Ljajić učestvovao je u pobedi Rome, ušavši u 53. minutu u igru, a Ivan Radovanović igrao je poslednjih desetak minuta u trijumfu Kjeva nad Katanijom. Sampdorija Siniše Mihajlovića poražena je od Milana, uz 80 minuta Nenada Krstičića. Nikola Maksimović nije ulazio u igru, u porazu Torina od gradskog rivala.

Francuska: Miloš Krasić nastupio je samo u prvom poluvremenu, a Spajić i Veškovac nisu uspeli da zaustave neverovatnog Ibrahimovića. Filip Đorđević nije igrao za Nant zbog povrede, kao ni Biševac za Lion.

Belgija: Golman Jugoslav Lazić ostao na klupi Lokerena u pobedi nad Anderlehtom 2:1. U poraženoj ekipi Aleksandar Mitrović odigrao je ceo meč i promašio nekoliko prilika, a Luka Milivojević ostao je na klupi. Branimir Petrović presedeo je na klupi Kortrijka u porazu od Monsa od 2:1. Miloš Kosanović odigrao je celu utakmicu za Mehelen u porazu od Serkl Briža 3:2.

Turska: Srđan Mijailović postigao je gol za Kajzeri protiv Trabzona, a Radosav Petrović asistirao je u remiju Genčlera sa Konjasporom.

Holandija: Breda srpskog trenera Nebojše Gudelja igrala je bez golova protiv Herenvena, uz 90 minuta Uroša Matića. Filip Kostić zabeležio je novi nastup za Groningen, Rišario Živković je ostao na klupi. Dejan Meleg bio je dvostruki strelac za mladi tim Ajaksa, a Nebojšin sin Nemanja Gudelj služi suspenziju zbog crvenog kartona. Dušan Tadić odigrao je još jednu celu utakmicu u remiju Tventea sa Fejnordom, a Uroš Đurđević upisao je dva minuta u dresu Vitesea.

Grčka: U Grčkoj je zablistao Marko Šćepović koji je kao rezerva upisao het-trik i doneo pobedu nad ekipom OFI, za koju je poslednjih pola sata igrao Željko Kalajdžić. Fenomenalan je bio i Zvonimir Vukić, sa dva gola doneo je pobedu PAOK-u nad Pantrakikosu. Strelac je bio i Vladan Milosavljev, koji je potvrdio pobedu Levadijakosa nad Asterasom. Vladimir Stojković primio je gol, ali je njegov Ergotelis izvukao remi sa Panatinaikosom, a igrao je i Borislav Jovanović. Nikola Beljić asistirao je Toresu za pobedu Platanijasa, a u direktnom duelu Brane Ilića i Branka Ostojića, bolji je bio fudbaler Verije, čiji je trener Ratko Dostanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve