Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.12.2013.

20:29

Pjušte kazne zbog rasizma navijača

Fudbalski klubovi Olimpijakos, Zenit iz Sankt Peterburga, Roma i Inter kažnjeni su zbog rasističkog ponašanja navijača od strane UEFA i Serije A.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Olimpijakos i Zenit iz Sankt Peterburga igraće kod kuće utakmice osmine finala Lige šampiona pred delimično zatvorenim tribinama, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Grčki klub moraće da zatvori donji deo severne tribine svog stadiona na utakmici sa Mančester Junajtedom 25. februara, a takođe je kažnjen i novčano sa 30.000 evra.

UEFA je navela da je Olimpijakos sankcionisan zbog rasističkog ponašanja svojih pristalica, bakljade, upotrebe lasera i slabe organizacije meča grupne faze takmičenja sa Anderlehtom 10. decembra.

Zenit će na utakmici sa Borusijom iz Dortmunda, takođe 25. februara, morati da zatvori deo tribina na kojem su obično smeštene njegove ekstremne pristalice, zbog incidenata tokom meča sa ekipom Austrije u Beču, gde je poražen sa 4:1.

UEFA je potvrdila da je ruski klub kažnjen zbog rasističkog ponašanja navijača, odnosno isticanja zabranjenih banera, bacanja petardi i izazivanja nereda.

Serija A je kaznila Romu i Inter zatvaranjem dela tribina na njihovim stadionima i novčano sa po 50.000 evra zbog rasističkih incidenata navijača.

Roma će na jednoj utakmici kod kuće morati da zatvori deo tribina gde su obično smeštene ekstremne pristalice kluba. Razlog za to je što su tokom meča sa Milanom na San Siru (2:2) njeni navijači istakli transparent s natpisom „crveno-crni su ekipa crnaca“ i redovno zviždali kada je napadač Mario Baloteli bio u kontaktu s loptom.

Navijači Intera su u porazu od Napolija u nedelju u gostima (4:2) vređali ’južnjake’ uzvikujući pogrdne parole.

Manje novčane kazne zaradili su Napoli, Juventus, Milan, Katanija i Lacio, uglavnom zbog neprimerenog pevanja navijača i bacanja petardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu