Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.12.2013.

18:57

Doba revolucije: Bude se i Rusi

U poslednjoj deceniji prisustvovali smo pravoj rapsodiji ruskog fudbala, predvođenoj snažnim finansijskim mogućnostima privrednika.

Izvor:

Autor:

Default images

Sama igra dobila je na kvalitetu dolaskom velikog broja kvalitetnih i skupih pojačanja, a sve to prate sve bolji uslovi za igru, ali i sve veća očekivanja navijača i samih uprava.

Tako su se ekipe Rubina iz Kazanja i Zenita iz Sankt Peterburga našle na 'tapetu' posle serije loših rezultata. Na igrače Zenita kivni su njihovi navijači, dok je ekipu iz Tatarstana kritikovao predsednik.

Zenit je od poslednjih deset mečeva, u svim takmičenjima, samo jedan rešio u svoju korist, i to na domaćem terenu protiv Urala, a navijači su izdali saopštenje povodom, kako navode, 'sramne i odvratne' igre svojih ljubimaca.

Kap koja je bila inicijalna kapisla za ovako nešto, bio je poraz Zenita od Austije iz Beča - 4:1. Uprkos tome, tim iz Sankt Peterburga plasirao se u nok aut fazu (u konkurenciji Atletiko Madrida, Porta i pomenute Austrije), dok je u nacionalnom šampionatu na deobi prvog mesta.

"Ovim putem, želimo da se izvinimo u ime kluba, svima koji vole i poštuju naš tim. Način na koji naš tim igra je sraman i odvatan, i nikako ne priliči imenu i renomeu naše ekipe", stoji između ostalog u saopšenju najvaternijih pristalica Zenita.

S druge strane, prvi čovek Republike Tatarstan Rustem Minihanov bio je još oštriji u svojoj izjavi - nazvavši igrače Rubina iz Kazanja "sramotom za Tatarstan".

"Način na koji je prosto očajan, sramotan za našu republiku i narod. Ako nastave ovako, svi do jednog će dobiti otkaze i biće najureni", rekao je iznervirani Minihanov.

Rubin beleži najlošije rezultate u poslednjih nekoliko godina. Nalaze se tek na 11. mestu na tabeli sa samo 24 osvojena boda, posle 19 odigranih kola. Kao kolege iz Zenita, i momci iz Tatarstana obezbedili su proleće u Evropi, pošto su sa 14 bodovo 'osvojili' grupu D Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve