Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.12.2013.

16:17

Vokri: Još pamtim gol u derbiju

Bivši fudbaler Partizana a sada predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da još pamti golove koje je postigao u dresu ’crno-belih’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Vokri je u intervju za ’Politiku’ govorio o trenutnom stanju u fudbalu na ovim prostorima, svom bivšem klubu, kao i Fudbalskom savezu Kosova.

Bivši napadač kluba iz Humske retko posećuje Beogradi, ali ističe da će uvek pamtiti navijače Partizana jer su najbolji.

„Za mene će navijači Partizana, onako kako ih pamtim dok sam igrao u ovom klubu, uvek biti ne među najboljima, nego najbolji na prostorima bivše Jugoslavije. Često smo mi igrači u bašti restorana sa njima provodili više vremena nego u spostvenim kućama“, rekao je Vokri.

Vokri je crno-beli dres nosio tri sezone, a na 55 utakmica postigao je 18 golova. Po njegovom mišljenju, najvažniji pogodak postigao je u polufinalu kupa protiv Crvene zvezde.

„Najvažjniji gol je bez dileme onaj u ’večitom derbiju’, igranom u polufinalu Kupa države u sezoni 1988/89. godine. Dobili smo ih na JNA sa 2:1, a oni su veći deo revanša na svom terenu vodili i to im je garantovalo prolaz dalje. Uspeo sam da im dam gol oko 80. minuta i mi smo sa 1:1 prošli u finale. Tamo smo savladali Velež sa 6:1 i posle skoro četiri decenije pauze, Partiza je uspeo da osvoji Kup Maršala Tita“, prisetio se Vokri.

U vreme kada je Fadilj igrao u beogradskom klubu, igrala se liga u zemlji u kojoj je živelo 22 miliona ljudi. Prema njegovim rečima, u ligi od 18 klubova koji su nastupali u prvenstvu, bilo je sedam-osam timova koji su konkurisali za titulu, a manjak konkurencije sada predstavlja problem.

Kada je Vokri u pitanju, učešće Kosova u evropskim i svetskim takmičenjima uvek se postavlja kao pitanje. Predsednik Fudbalskog saveza kaže da je cilj da reprezentacija bude priznata.

„Naš cilj je da Kosovo i naročito A reprezentacija bude uključena u zvanične kvalifikacije za evropske i svetske šampionate. Ali, dok se to ne dogodi fudbal treba da se razvija, pa smo zahtevali da nam se odobre prijateljski susreti, pogotovo što nam klubovi ne učestvuju u internacionalnim mečevima. U FIFA smo izborili oravo na transfer naših igrača u inostranstvo, ali mnogi koji bi sada igrali u kosovskoj reprezentaciji nastupaju za Albaniju i više zapadnoevropskih država“, zaključio je Vokri za ’Politiku’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve