Nova vest
Fudbal

Subota, 30.11.2013.

18:24

Spartak: Jojić odlučio da je penal

Izvršni direktor Spartaka Damir Džimović smatra da je arbitar Dejan Dimitrijević oštetio njegov klub protiv Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Džimović je rekao da poraz ne bi bio problem da je bio na sportski i regularan način, te da konstantno favorizovanje crno-belih šteti srpskom fudbalu

"Došli smo da se nadigravamo i uopšte nam ne bi bio problem da smo poraženi na sportski i regularan način. Ne znam zašto i kome treba da se favorizuje Partizan iz nedelje u nedelju, mislimo da to samo šteti srpskom fudbalu", rekao je Džimović.

Partizan je na stadionu u Humskoj golovima Miloša Jojića savladao Spartak sa 2:0 u 14. kolu Super lige Srbije. Jojić je prvi pogodak postigao iz penala, koji je glavni arbitar Dejan Dimitrijević dosudio posle konsultacija sa pomoćnikom koji je bio iza gola.

"Kod rezultata 0:0 Jojić je sam prekinuo igru bez sudijskog zvižduka i doneo odluku da je to penal. Igra je prekinuta, glavni arbitar se konsultovao sa sudijom iza gola i tek onda su dosudili penal", istakao je izvršni direktor kluba iz Subotice.

Džimović je dodao da Voždovcu protiv Partizana u prošlom kolu nije dosuđen jedanaesterac, iako se radilo o sličnoj situaciji.

"Penal je kada ga sudija svira, a ne kada igrač sam to odluči. Glavni sudija je u više navrata pokazivao nesigurnost i razmišljao se da li da svira neke stvari ili ne, i to uglavnom na našu štetu", kazao je Džimović.

Partizan i Spartak će u sredu u Subotici igrati novu utakmicu, u Kupu Srbije.

"Zadovoljan sam partijom Spartaka, momci su pokazali mušku igru. U sredu nas očekuje nova utakmica sa Partizanom i nadam se da sudija neće opet biti glavni akter", kazao je Džimović.

Spartak će u četvrtfinalu Kupa dočekati Partizan u sredu od 13.00 na Gradskom stadionu u Subotici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve