Nova vest
Fudbal

Subota, 14.09.2013.

20:01

Partizan slavio u Užicu - 2:1

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Slobode u Užicu 2:1(0:0) u poslednjem subotnjem meču petog kola Jelen Superlige.

Izvor:

Autor:

Default images

Partizan je ovom pobedom stigao do ukupno 13. boda i izjednačio se sa Čukaričkim na čelu tabele.

U prvom delu igre nije viđeno previše fudbala, da bi prvi gol bio viđen u 48. minutu, kada je Živković bio precizan iz neposredne blizine. Na 2:0 povisio je Kojić u 82, na drugu asistenciju Miloša Jojića, da bi konačan rezultat postavio Pilipović udarcem sa 40 metara.

U ostalim mečevima Rad je zabeležio prvu pobedu, a slavila je i Vojvodina.

Poslednji meč kola na programu je u nedelju od 19 časova na Marakani, gde Crvena zvezda dočekuje Donji Srem.

Nije bilo previše lepih poteza u prvom delu utakmice. Sve se uglavnom odvijalo na sredini terena, uz sporadične pokušaje s obe strane. Paritzan je najbolju priliku imao preko Stankovića, koji se našao sâm na drugoj stativi, ali je šutirao glavom pored gola, dok je Sloboda uglavnom pretila sa distance.

Što igračima nije pošlo za nogom u 45 minuta, pošlo im je za samo tri u nastavku. Bajić je gradio jednu loptu na desnom boku, da bi okliznuo i omogućio Jojiću da je povuče u šesnesterac. Usledio je oštar pâs po zemlji, lopta dolazi do mladog Andrije Živkovića koji svojim trećim golom, u četiri meča za Partizan, donosi vođstvo svom timu.

Sloboda je krenula nešto ofanzivnije, ali nije uspevala da napravi ozbiljniju priliku. Crno-beli su se dobro branili i čekali šansu iz kontre. Kojić iz prvog pokušaja, posle solo akcije Jojića i dodavanja, bio neprecizan, ali je uspeo da se ispravi.

Bajić je ponovo pogrešio, gotovo identična situacija kao kod prvog gola, Jojić poneo loptu do peterca i vratio je do usamljenog Kojića kome nije bilo teško da duplira prednost svog tima u 82. minutu

Da meč ne uđe u laganu završnicu, pobrinuo se Stojan Pilipović samo minut kasnije.

Vladimir Stojković je istrčao na ivicu kaznenog prostora i izboksovao loptu. Ona pala pravo na nogu Pilipovića, koji je iz prve šalje u praznu mrežu gola gostiju.

Sloboda je do kraja meča tri puta pretila posle kornera, uspela je da postigne i gol, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd Tijaga.

Tok meča:

Sastavi:

Sloboda: Ranković, Vasilić, Gojković, Lovrić, Bajić, Purić, Pilipović, Knežević, Pejović, Okuno, Tijago

Partizan: Stojković, Marko Živković, Obradović, Stanković, Volkov, Gulan, Đemba-Đemba, Andrija Živković, Jojić, Ninković, Fofana

0' - Svečana atmosfera u Užicu. Domaćin igra prvi meč pod reflektorima, zbog čega je pre početka meča upriličen vatromet na istočnoj tribini.

20' - Sam početak meča protekao je u nešto čvršćoj igri, ali se igra ubrzo rasplamsala. Prvo je Partizan zapretio preko Živkovića, da bi Stanković, posle dobrog centaršuta Jojića, ostao sâm na drugoj stativi, ali je šutirao pored gola.

Domaćin uglavnom preti iz kontre, ali su dosadašnje dve lako odbijene od stane defanzive Partizana. Sloboda je dva puta zapretila i sa distance ali je Stojković oba puta izašao kao pobednik i lako umirio šuteve.

30' - Prva velika šansa na meču viđena je posle pola časa igre. Partizan je stigao do jednog skraćenog kornera, Ninković je poslao loptu na drugu stativu, Vojislav Stanković je bio najbolji u skoku, ali je šutirao pravo u golmana Rankovića. Lopta se u nastavku akcije odbila do Volkola koji je šutirao preko prečke.

45' - Do kraja prvog dela igre nije bilo previše uzbuđenja. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, a Partizan je na mahove bio nešto konkretniji. Sloboda je nastavila da preti iz kontre ali bez ozbiljnije gol šanse.

48' - GOL - Partizan je 'pritisao' domaće od starta nastavka, što mu se isplatilo već posle dva minuta igre. Jojić je ispratio desnog beka Slobode Bajića do aut linije, ovaj se okliznuo, što je Crnogorac iskoristio, povukao je loptu u kazneni i poslao je po zemlji na drugu stativu - gde je usamljen bio mladi Živvković i samo je ćušnuo u gol. Bio je to treći gol mladog Živkovića u četiri nastupa za crno-bele.

54' - Nastavio je Partizan da preti posle vođstva, i ovoga puta je u akciji učestvovao Volkov. Levi bek Partizana je odlično prošao po levoj strani, ušao u šesnesterac i šutirao u bliži ugao, ali je Ranđelović izbio loptu u korner.

67' - Sloboda je uspela da preuzme inicijativu i da počne konstatno da preti golu Partizana. Prvo je viđena jedna sporna situacija, kada je Obradović maj gerijem izbacio loptu ispred Tijaga, a ostaje nejasno da li je zakačio napadača domaćih koji se našao na zemlji. Nedugo zatim, Vasilijević je zapretio sa polu distance, ali je i njegov šut zaustavio raspoloženi Stojković.

72' - Domaći su se otvorili i krenuli da napadaju, što Partizan koristi i preti iz kontre. Crno-beli su upravo tako i stigli do najbolje prilike na meču. Jojić je proigrao rezervistu Kojića, bivši napadač Rada je odlično prevario čuvara i izbio sam pred gol, ali je šutirao visoko preko prečke.

82' - GOL - Nastavili su domaći da pritiskaju - bezuspešno, a Partizan je to kaznio iz kontre. Jojić je još jednom dobro povukao loptu, ušao u šesnesterac i proigrao Kojića - koji je lako smestio u praznu mrežu, i tako se iskupio za promašaj nekoliko minuta ranije.

83' - GOL - Već u sledećem napadu domaći su smanjili prednost. Stojković je boksovao jednu loptu na ivici šesnesterca, ona je stigla do Pilipovića na 40 metara koji je iz prve šalje u gol.

90' - Do kraja meča viđeno je još nekoliko uzbudljivih situacija, uglavnom ispred gola gostiju. U međuvremenu, Luka nije uspeo da savlada Rankovića iz situacije '1 na 1'. Imala je Sloboda tri vezana kornera, najopasnije je bilo posle drugog, kada je Stojković reagovao u poslednji čas.

Uspela je Sloboda da postigne gol u poslednjim trenucima meča preko Tijaga, ali je linijski sudija mahao ofsajd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve