Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.09.2013.

17:16

Kagava: Pitajte Mojsa što ne igram

Japanski fudbalski reprezentativac Šindji Kagava izjavio je da mu nije jasno zbog čega ga menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojs ne stavlja u tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kagava je ove sezone odigrao samo sedam minuta za Junajted, u Komjuniti šildu protiv Vigana (2:0).

Šinđi je prošle godine došao u klub kao veliko pojačanje iz Borusije Dortmund i posle početne nesigurnosti uklopio se u igru tima u drugoj polovini sezone.

"Molim vas pitajte Dejvida Mojsa zašto nisam u timu. Nije lako kad ne igrate u kontinuitetu. Zna da bude frustrirajuće, ali postignuti gol mi daje samopouzdanje. Nadam se da će se stvari promeniti kad se vratim u klub", odogovrio je Šinđi Kagava na pitanje novinara AFP posle meča sa Ganom u utorak..

Japan je u prijateljskoj utakmici u Saitami pobedio Ganu sa 3:1, a prvi gol za domaćine postigao je Kagava.

"Moraću da se izborim na terenu. Kada se vratim čekaću šansu u Ligi šampiona i Premijer ligi. Siguran sam da ću je dobiti", dodao je Kagava, kojeg je Jirgen Klop hteo da vrati u Dortmund ovog leta.

Kagava je meč sa viganom počeo na klupi, tokom utakmica Svonsijem i Čelsijem nije ni ubačen u igru, a protiv Liverpula čak ni na klupi nije bilo mesta za njega.

Brojni ljubitelji njegove igre uključili su se krajem leta u tviter kampanju #freeshinji, čiji cilj je bio da natera Mojsa da ili ukaže Japancu priliku, ili ga pusti negde gde će moći da igra.

Jedan od planetarnih sportskih tviter fenomena je i šaljivi nalog Evil Kagawa, neka vrsta japanskog Pantele, koji ima 141 hiljadu pratilaca.

Kroz duhovite tvitove koje navodno daje popularni play-a-maker provlače se i realne kritike na račun beskrvne igre Mančester Junajteda, koji u prethodna dva meča (Čelsi i Liverpul) ne samo da nije dao gol, nego nije stvorio ni pravu šansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve