Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.09.2013.

19:00

Živković odveo Partizan na vrh

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Rada 3:1(1:0) u četvrtom kolu Jelen Superlige Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images

U drugom meču dana, igranom u istom terminu, Čukarički i Vojvodina odigrali bez golova na Banovom Brdu.

Partizan je u Humskoj poveo već posle 11. minuta golom Fofane, na asistenciju mladog Živkovića. Na drugi gol se čekalo do 53. minuta kada je Rodić izjednačio. Aleksandar Živković je krunisao svoju odličnu partiju golom za vođstvo samo dva minuta kasnije, da bi konačan rezultat postavio Saša Ilić u 74. minutu.

Partizan je protiv Rada, kome je ovo četvrti poraz, stigao do treće pobede i ukupno desetog boda. Aktuelni šampion se nalazi na prvoj poziciji tabele sa istim brojem bodova kao Čukarički i Napredak, ali i boljom gol razlikom.

Sledi pauza u prvenstvu Srbije zbog igranja nacionalne reprezentacije u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, a u narednom kolu, za dve nedelje, Partizan gostuje užičkoj Slobodi, dok Rad dočekuje ekipu kragujevačkog Radničkog.

Tekstualni tok meča:

Partizan: Stojković, Marko Živković, Obradović, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Andrija Živković, Jojić, Ninković, Malbašić, Fofana.

Rad: Kljajić, Milošević, Ćirković, Vitas, Antić, Raspopović, Gnjatić, Pavlović, Luković, Rodić, Mihajlović.

11. minut - GOL - Partizan je stigao do vođstva posle prve ozbilnije akcije na meču. Mladi Žiković, koji je u Tunu bio jedina svetla tačka crno belih, je odlično iskoristio dobar pas Ninkovića. driblinzima prevario dvojicu čuvara i pogodio Ismaela Fofanu u glavu - kome nije bilo teško da je sprovede u gol - 1:0.

Na stadionu u Humskoj je prisutno oko 2500 gledalaca, od čega su oko 400 njih "Zabranjeni", koji od prvog minuta vređaju upravu i predsednika Đurića. Ulje na vatru je dolila i činjenica da je kapiten Partizana Vladimir Stojković. Na Jugu ima oko 700 navijača.

Navijača Rada, popularnih "United Forca" ima oko 50, dok obezbeđenje na ulazima ne pušta one bez karata.

Među gledaocima je i napadač Benfike Lazar Marković, koji je u subotu postigao prelep gol u remiju protiv Sportinga.

25. minut - Nastavlja Partizan da napada, a prednjače Fofana i mladi Živković. Ovoga puta je Fofana odložio loptu zahuhtalom Živkoviću, ovaj je vukao do roglja peterca s desne strane, ali je punom poslao preko prečke. U međuvremenu je Nikola Malbašić imao dve polu šanse, koje je loše završio.

40. minut - U finišu poluvremena Partizan je malo popustio pritisak, što je Rad iskoristio i uspeo da zapreti. Najbolju šansu imao je Mihajlović, kada je posle kornera ostao sam na drugoj stativi, ali je šutirao pored stative. Ne dugo zatim, Jojić je posle solo akcije za malo bio neprecizan.

Poluvreme: Obe ekipe su do kraja prvih 45 minuta imale po šansu. Prvo Luković nije iskoristio dobru šansu, posle jedne duge lopte, kada je loše primio, da bi Partizan zapretio preko Ninkovića - on je obišao istrčalog Kljajića u uglu kaznenog, ali je iz centaršuta pogodio samo defanzivca gostiju.

U drugom meču dana na Banovom Brdu posle prvih 45 minuta nema golova.

53. minut - GOL - Napadao je domaćin i od starta drugog poluvremena, ali je Rad ovoga puta prvi stigao do gola. Posle kornera s leve strane Stojković je loše boksovao loptu, neko od defanzivaca ekipe sa Banjice je odložio loptu do Rodića - koji je iz voleja zakucao u gol Partizana.

60. minut - GOL - Ekspresno je Partizan stigao do nove prednosti. Volkov je prošao po levom krilu i centrirao na peterac, lopta je prošla Ninkovića ali je sačekao mladi Andrija Živković i sa pet metara je poslao u gol - 2:1.

74. minut - GOL - Posle novog vođstva domaćih nastavilo se sa otvorenom igrom s obe strane. Usledila je još jedna dobra akcija crno belih preko levog boka, Jojić je vratio loptu na "kapicu" do rezerviste Saše Ilića - a kapiten Partizana je unutrašnjom po zemlji šalje u ugao.

U međuvremenu je igru napustio mladi Nikola Ninković, koga su navijači sporadično vređali, da bi sve eskaliralo prilikom njegovog izlaska iz igre. Mladi reprezentativac je psovkom odgovorio na uvrede sa zapadne tribine, da bi zatim seo na klupu i briznuo u plač.

Imao je Rad šansu da se vrati u igru i pokuša da stignem barem do boda, ali je Uroš Vitas, posle još jedne loše procene Stojkovića nakon kornera, sa pet metara prebacio gol.

Kraj meča: Rezultat se do kraja meča nije menjao, a viđena je samo jedna sporna situacija nadomak kaznenog Partizana. Mihajlović je izbio sam pred golmana Partizana, ali ga je Volkov stigao i srušio povlačenjem. Ceo stadion, uključujući i igrače dveju ekipa, očekivao je faul, ali sudija Danilo Grujić nije tako mislio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve