Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.08.2013.

16:21

Rišario Živković izabrao Holandiju

Talentovani fudbaler Groningena, 17-godišnji Rišario Živković izabrao je da igra za reprezentaciju Holandije, a ne Srbije, prenosi "Sport".

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Živković, čija je majka Srpkinja, a otac sa Holandskih Antila, bio je u kontaktu sa čelnicima FSS, pre svih Savom Miloševićem, kojima je izrazio želju da igra za Srbiju.

Međutim, pre nekoliko dana Rišario je odlučio da u budućnosti konkuriše za nacionalni tim Holandije, čime je Srbija ostala bez šanse da za nju igra veoma talentovani napadač.

"Ja sam polusrbin. Kada sam bio vrlo mali, tata nas je napustio i odlučio sam da uzmem mamino prezime. Potpisao sam profesionalni ugovor sa Groningenom i želim da se ovde potpuno usavršim. Verujem da su talenat sa Antila i srpski temperament prava kombinacija", rekao je pre nekoliko meseci Živković.

Kada je naša mlada reprezentacija gostovala u Holandiji, Milošević i njegov zamenik na mestu direktora reprezentativnih selekcija Mitar Mrkela razgovarali su sa Živkovićem i čak je bilo planirano da on bude na spisku kadetske reprezentacije Srbije ukoliko se "orlići" plasiraju na Evropsko prvenstvo.



Kako se to nije dogodilo, ostavljena je mogućnost da talentovani igrač dobije srpsko državljanstvo i da se priključi selekciji igrača rođenih 1996. godine.

"Živković je želeo da igra za kadete na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, ali pošto se nismo plasirali, postoji opcija da zaigra za godinu dana stariju omladinsku selekciju. Razgovaramo sa njim i pomažemo mu da dobije srpsko državljanstvo. Procedura još traje, kada dobije pasoš, moći će da zaigra za Srbiju", rekao je tada Mrkela.

Sa druge strane, postoje realni izgledi da dres kadetske reprezentacije Srbije obuče Matija, sin Milenka Špoljarića, nekadašnjeg igrača OFK Beograda.

Reč je o momku rođenom 2. aprila 1997. godine na Kipru, a koga je na jednom turniru zapazio Veljko Paunović, sadašnji selektor omladinske reprezentacije i doveo ga u madridrski Atletiko. Talentovani Špoljarić igra na poziciji zadnjeg veznog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve