Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.08.2013.

14:03

Kraj velikog Anžija, Kerimovu dosta

Projekat „Super Anži“ okončan je u Mahačkali, pošto je vlasnik kluba Sulejman Kerimov rešio da drastično smanji budžet ekipe.

Izvor: B92, russia today

Autor:B92, russia today

Default images

Kerimov je, posle serije loših rezultata na početku ruske sezone, rešio da proda priličan broj zvezda i razvija omladinsku školu.

Kerimov, čije se bogatstvo procenjuje na 7 milijardi dolara, potrošio je na transfere oko 150 miliona evra od kada je pretprošle godine preuzeo klub.

Među skupim poijačanjima koja su u međuvremenu stigla u Dagestan su Brazilac Vilijan (35 miliona, Šahtjor) i Kamerunac Samjuel Eto (28 miliona, Inter).

Godišnji budžet kluba od oko 150 miliona evra biće sveden na ispod 40 miliona, objavio je direktor kluba Konstntin Remčukov na svom tviter nalogu.

Bez posla je ostao i dosadašnji trener Rene Melensten, koji je pre samo mesec i po stigao iz Mančester Junajteda da bude asistent Gusu Hidinku, a pre 16 dana od starijeg zemljaka preuzeo i funkciju glavnog trenera. Njegovo mesto verovatno će preuzeti Gadži Gadžijev, lokalni momak, koji je već vodio klub pre „revolucije“.

Ruski mediji spekulišu da će pored Vilijana i Etoa, klub napustiti i skupi ruski reprezentativci Igor Denisov, Jurij Žirkov i Aleksandar Kokorin.

Anži je sezonu počeo vrlo slabo, posle četiri kola je trinaesti od 18 klubova sa dva remija i dva poraza. U petak izgubili su kod kuće od Božovićevog Rostova 1:0, posle čega je Kerimov navodno izjavio da to što radi “nije vredno zdravlja i kidanja živaca”.

Njeovo nezadovoljstvo koincidiralo je sa velikim gubicima na berzi – ulaganja u kompaniju Uralkali su ga u jednom danu, 30. jula, koštala preko 300 miliona evra.

Anži u subotu gostuje Zenitu u Sankt Peterburgu.

Klub iz Mahačkale nastupaće ove sezone u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve