Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.08.2013.

13:50

Niko ni reč, u Humskoj “pomirenje”

Nakon skandaloznih dešavanja u utorak u Humskoj i skidanja kapitenske trake fudbaleru crno-belih od strane 'navijača' niko se od zvaničnika nije oglasio.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Umesto njih, novinarima su se na stadionu zajedno obratili vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević i fudbaler Marko Šćepović pokušavši da ublaže ono što se desilo.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da se "ne plaši ničega", ali da ne želi komentariše incident, uz komentar da "zna da je on sa ponosom nosio traku, a da o Šćepoviću neće da priča".

Nakon revanš meča 3. kola kvalifikacija za LŠ vođa navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević sišao je sa tribine, prišao okupljenim igračima Partizana i skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću, zbog čega niko od prisutnih nije reagovao.

Bilo kakve reakcije kluba, države ili institucija nema ni dan nakon utakmice.

Radisavljević, poznat i po tome da je osuđen za pretnje i ugrožavanje bezbednosti novinarke B92 Brankice Stanković, rekao je na početku konferencije da mu je Šćepović "sam dao traku", uprkos tome što se na snimku jasno vidi šta se desilo..

"Nisam ja agresivno skidao traku. Mi smo prevashodno drugari, to nije bio agresivan gest, ja posle svake utakmice siđem na teren zbog koreografije. Ne znam zašto se diže fama, jer čin nije bio nasilan. Nisam mu skinuo traku, on je meni dao", rekao je Radisavljević na konferenciji za novinare stadionu u Humskoj.

Osim njega, novinarima se obratio i Marko Šćepović koji je rekao da je "osetio potrebu" da Radisavljeviću preda kapitensku traku.

"Osetio sam obavezu da mu dam traku. Navijači su naš 12. igrač i prašina se podigla ni oko čega. Ovo je totalno drugačija situacija od onoga sa Lazarom", rekao je Šćepović očigledno aludirajući na incident koji je imao Lazar Marković sa navijačem koji mu je udario šamar.

On je dodao da se ni u jednom trenutku nije uplašio ili osetio ugroženim.

Radisavljević je nakon toga dodao i da ne vidi ništa sporno u svom postupku i da je Šćepoviću "nešto tako bilo potrebno da se trgne iz letargije.

"Ponavljam, ništa nasilno nisam uradio, on je sam to uradio, jer je svestan da nije za traku. Kad izađe i ukliza 30 puta, može da nosi dve trake. Zna naš stav, mora više da se zalaže, Partizanovo je dete i mora više da daje i pruža. Svi znate šta ceo stadion misli, i o tome treba da se piše, a ne ovome. Pa, pevalo se i predsedniku Đuriću", rekao je Radisavljević.

Za novinara nedeljnika "Vreme" Slobodana Georgijeva i bivšeg sudiju Vrhovnog suda Zorana Ivoševića nereagovanje države na ove i slične slučajeve dokaz je da političari ne rešavaju taj problem sa navijačima, ali i dokaz da postoji određene sprega među njima.

Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

619 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve