Nova vest
Fudbal

Petak, 02.08.2013.

13:40

'Orlići': Naš recept je zajedništvo

Omladinski reprezentativci Srbije Uroš Đurđević i Miloš Veljković zakljucili su da je istorijska titula prvaka Evrope osvojena zahvaljujući zajedništvu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Od prvog dana smo imali velike ambicije na ovom takmičenju, verovali smo da možemo, potajno se nadali i na kraju ostvarili cilj."

"Najteže nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije, a posle naravno i u finalu protiv izuzetno jakih Francuza."

"Pokazali smo da smo prava ekipa, držali smo se se zajedno i kada je bilo tesko i kada nam je išlo dobro", rekao je Đurđević na konferenciji za štampu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski rekao je da je osvajanje titule evropskog prvaka istorijski trenutak za Srbiju.

"Osećaj i prvi utisci su neverovatni, svi momci su izginuli na terenu, ovo je istorijski momenat za naš fudbal i još nismo ni svesni uspeha koji smo napravili. Svi smo jedva čekali da dodjemo na pocetak priprema za ovo prvenstvo Evrope, hteli smo da pokažemo svima koji nisu verovali u nas da imamo karakter, srce i dušu . Borili smo se kao lavovi i zasluženo došli do trofeja", rekao je Pavlovski na konferenciji za novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Golman Predrag Rajković je naglasio da "niko nije očekivao da ćemo osvojiti Evropsko prvenstvo, ali smo se svi potajno nadali".

"Osnovni cilj bio je plasman u polufinale, a napravili smo dva koraka više. Selektor nam je rekao da treba da igramo hladne glave, tako je i bilo. Ova ekipa ima odličnu 'hemiju', svi smo dobri drugari . Ovo je veliki uspeh za sve nas, za srpski fudbal i za istoriju", poručio je Rajković.

Strelac gola u finalu Andrija Luković rekao je da su ovo najlepši dani u njegovom životu.

"Presrećan sam zbog titule, ovo je zasita veliki uspeh, ovo su bila dva moja najsrećnija dana u zivotu, prvi put je evropski pehar u Srbiji. Posle kvalifikacija su mnogi rekli da smo imali sreće, ali nije bilo tako, išli smo korak, po korak i postali prvaci Evrope. Zaslužili smo trofej", poručio je Luković.

Karadžić: Uspeh omladinaca veliki podstrek

Miloš Veljković je ponovio da je "tajna formula" uspeha omladinske reprezentacije u činjenici da su "disali kao jedno".

"Od početka smo verovali da možemo da napravimo veliki rezultat, disali smo kao jedno biće i na terenu i na svlačionici. Najgore nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije kada smo gubili sa 2:1, ali smo svi verovali u pobedu i na kraju do nje došli", rekao je Veljković na svečanom dočeku u Staroj Pazovi, na kojem su bili i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije rekao je da je uspeh omladinske reprezentacije na prvenstvu Evrope veliki podstrek za domaći fudbal i dokaz da rezultati mogu da se stvaraju u uslovima koji su daleko od idealnih.

"Želim vam još puno uspeha u rezultatima i daljoj karijeri, juče su oči cele fudbalske Evrope bile uprete u Litvaniju. Ovo je veliki podstrek za srpski fudbal i poruka za ostale selektore i klubove u Srbiji. Takodje, titula predstavlja dokaz da i u ovakvim uslovima mogu da se prave rezultati. Ovi momci su pokazali da ne treba brinuti za budućnost srpskog fudbala", rekao je Karadžić na dočeku fudbalera u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić je istakla da je cela zemlja ponosna na srpske fudbalere.

"Nadam se da će ovaj uspeh biti nadahnuće za vaše starije kolege i predstavljati podstrek za ceo srpski fudbal. Verujem da je ovo predznak novih velikih rezultata za naš fudbal", rekla je Marić.

Direktor mlađih selekcija Savo Milošević naglasio je da je titula srpskih fudbalera poruka da iskrenim radom može da se postigne sve.

"Hvala svima koji su pre prvenstva Evrope bezrezervno verovali u nas, bilo ih je tako 'mnogo' da mogu da ih nabrojim na prste jedne ruke. Ipak, najvažnije je da smo mi verovali . Ovo je poruka da iskrenim radom može sve da se postigne. Ipak, lično ću se potruditi da ovaj uspeh ne preraste u euforiju jer ne prikazuje realno stanje u našem fudbalu. Ovo mora da bude početak, a ne kraj", porucio je Milošević.

Omladinci Srbije su ostvarili istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope. U finalnoj utakmici u Marijampolu, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0 golom Andrije Lukovića.

Saznajte više o našim zlatnim omladincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve