Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.07.2013.

18:22

U19: Belorus Kulbakov sudi finale

Belorus Aleksej Kulbakov sudiće finalni meč U19 Evropskog prvenstva u Litvaniji između Srbije i Francuske.

Izvor: B92, uefa.com

Autor:B92, uefa.com

Default images

Njemu će u Marijampolu pomagati Dermot Broton iz Irske, Norvežanin Lejf Erik Upland, i četvrti sudija Feliks Cvajer iz Nemačke.

Kulbakov kaže da su se sudije posebno pripremale za završnu predstavu šampionata.

Ovo je finale, to je uvek posebna utakmica. Gledali smo prethodni meč, koji su dve ekipe odigrale u trećem kolu grupe, ali smo svesni da će u četvrtak utakmica biti drugačija. Moramo da se koncentrišemo da bismo bili spremni na svako iznenađenje, koje nas može sačekati”, kaže Kulbakov.

Posao mu neće biti lak, u finale su stigle dve ekipe koje su se uz Portugal izdvojile po broju faulova (Francuzi 18.75, mi 18 i po u proseku) i imaju najviše kartona na šampionatu (Srbija 11, Francuska 9).

Kulbakov je na turniru vodio dve utakmice prve faze: Španija – Litvanija 2:0 i Španija – Holandija 3:2, na prvoj je sudio 20 faulova uz jedan karton, druga je bila znatno teža (29 faulova, 5 žutih).

Za mene je veliko zadovoljstvo i čast da budem deo ovog sudijskog tima, a finale će biti velika tačka u karijerama svih nas. Došli smo sa različitih strana, ali smo govorili jedan jezik – jezik fudbala”, kaže Aleksej Kulbakov za sajt UEFA.

On je zatim opisao kako je za sudije protiekao šampionat, tokom kojeg su imali svakodnevni rad na upoznavanju timova kojima će suditi, ali i globalno na usavršavanju.

U prethodne dve nedelje radili smo veoma profesionalno, obraćali pažnju na detalje i trudili se da se razvijemo i karakterno i kao sudije. Imali smo vrhunske fizičke i praktične treninge, dobijali informacije od posmatrača, raspravljali o pojedinačnim siutuacijama, da bismo bolje pratili igru. Sada stečeno znanje mogu da prenesem svojim kolegama kod kuće u Belorusiji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve