Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.07.2013.

15:53

Nameštanje u Bugarskoj?

Bugarska fudbalska unija (BFU) zapretila je Pirinu iz Goce Delčeva da će biti izbačen iz prve lge ukoliko nastavi da krši principe fer pleja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Pirin je bio na meti kritika nakon poraza od 7:1 od Boteva iz Plovdiva u subotu, kada su bugarski mediji preneli da su neki igrači tog kluba učestvovali u nameštanju rezultata tog meča.

"BFU će formalno obavestiti odgovarajuće državne organe i zamolićemo ih da stave Pirin pod specijalni nadzor", kaže se u saopštenju BFU.

Bugarska fudbalska unija ističe da će izbaciti Pirin "ukoliko ovakvo njegovo izdanje, kao protiv Boteva, postane uobičajeno".

Posle dva meča pirin ima jedan bod i zauzima 11. mesto.

Klub iz Makedonije (jugozapadni deo Bugarske, u kojem se nalazi Goce Delčev, zove se Pirinska Makedonija, kao što se moglo naučiti u osnovnoj školi) je u prvu ligu Bugarske ušao prošle godine, a već u avgustu je privukao veliku pažnju, kada je trener Jakov Paparkov podneo ostavku svega nekoliko minuta pošto je tim ostvario prvu pobedu.

Nameštanje rezultata i korupcija su široko rasprostranjeni u bugarskom fudbalu,kako tvrde bgarski mediji, ali nijedan slučaj korupcije do sada nije izveden na sud, slično situaciji u mnogim državama Balkana.

Evropska Komisija je nedavno kritikovala bugarske vlasti da malo čine kako bi rešili problem korupcije u fudbalu i društvu uopšte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu