Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.07.2013.

12:34

Top 10: Najplaćeniji fudbaleri

Tijago Silva potpisao je novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, potpis ga dovodi na šesto mesto u takmičenju najplaćenijih fudbalera današnjice.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brazilac je jedini igrač odbrane među deset najplaćenijih igrača u ovom trenutku, petorica vodećih su napadači i igrači koji golovima postizanjem golova zarađuju svoje plate.

Najplaćeniji je Kamerunac Samjuel Eto'o.

I pored činjenice da nije na vrhuncu, da nije preterano efikasan, Anži iz Mahačkale plaća nekadašnjeg fudbalera Barselone i Intera čak 20 miliona evra godišnje, više od milion i po mesečno ili oko 55.000 evra dnevno. Klub iz Mahačkale je posle 25 golova Kamerunca u ligi i plasmana ekipe slabijeg od planiranog najavio smanjenje plate.

Drugi na listi je Leo Mesi, 16 miliona evra godišnje u Barseloni, a slede Zlatan Ibrahimović, jedan od dvojice igrača Pari Sen Žermena na listi, sa 15, Radamel Falkao, Kolumbijac koji je ovog leta stigao iz madridskog Atletika u Monako, sa 14 i Kristijano Ronaldo, zvezda madridskog Reala sa 13 miliona evra godišnje plate.

Tijago Silva je šesti sa 12 miliona za godinu dana, a iznad deset miliona godišnje su i Vejn Runi, igrač Mančester Junajteda, David Vilja, koji je ovog leta iz Barselone prešao u madridski Atletiko.

Deveti na listi je Argentinac Dario Konka, najplaćeniji fudbaler u Kini. Dario Leonardo Konka prešao je, posle River Plejta, Vaska i Fluminensea u Gvangžu 2011. godine. Pokušao je da ode iz Kine poslavši pismo predsedniku kluba ali se vratio u januaru ove godine. Plata mu nije smanjena, ostala je veća od deset miliona evra.

Deseti na listi je as prvaka Evrope, Bajerna iz Minhena, Bastijan Švajnštajger.

Lista najplaćenijih biće promenjena već ovog leta, skoro izvesno. Među igračima koji su trenutno u prvih deset verovatno neće biti selidbi i izmena ali bi Velšanin Geret Bejl mogao da promeni redosled odlaskom u Real.

Ilustracije radi, najplaćeniji fudbaleri Jelen Superlige, Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Ivan Ivanov, Vladimir Stojković igraju za otprilike 60 puta manje novca nego Eto, a zbir godišnjih plata svih fudbalera Partizana i Crvene zvezde, na primer, manji je od onoga što zaradi Eto.

Najplaćeniji fudbaleri sveta:

1. Samjuel Eto (Kamerun, Anži Mahačkala) ... 20m€
2. Leonel Mesi (Argentina, Barselona) ... 16m€
3. Zlatan Ibrahimović (Švedska, Pari Sen Žermen) ... 15m€
4. Radamel Falkao (Kolumbija, Monako) ... 14m€
5. Kristijno Ronaldo (Portugalija, Real Madrid) ... 13m€
6. Tijago Silva (Brazil, Pari Sen Žermen) ... 12m€
7. Vejn Runi (Engleska, Mančester Junajted) ... 11.5m€
8. David Vilja (Španija, Atletiko Madrid) ... 11m€
9. Dario Konka (Brazil, Guangžu) ... 10.5m€
10. Bastijan Švajnštajger (Nemačka, Bajern Minhen) ... 10m€

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve