Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.07.2013.

21:07

LŠ: Širak ili Tre Pene, ko će u BG?

Utakmicama prve faze kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak počinje nova fudbalska sezona u Evropi.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Početak kampanje za plasman u elitno takmičenje pratiće se i u Srbiji jer nastupaju potencijalni rivali Partizana.

Šampion Jermenije Širak dočekuje od 15:00 prvaka San Marina Tre Pene. Bolji iz ovog dvomeča igraće u drugoj rundi sa "crno-belima". U drugom meču dana sastaju se najbolji timovi Andore i Farskih ostrva, Lusitanos i Stejmur (19:30). Revanš utakmice su za sedam dana.

Ekipa Širaka dočekaće Tre Pene na Gradskom stadionu Gjumri u prvom od predstojećih 213 utakmica koje će 24. maja 2014. godine doneti novog šampiona Evrope.

Jermenski tim deseti put pokušava da se pokaže u Evropi, a prošle godine je prvi put uspeo da eliminiše jednog rivala, pljevaljski Rudar u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sada prvi put imaju status favorita, protiv rivala iz San Marina.

"Ne razmišljamo ko je favorit jer ne znamo ništa o njima. Možda ćemo i tokom meča morati da radimo skauting", rekao je trener Širaka Vardan Bihahčjan.



Bihahčjan je od dolaska na klupu Širaka osvojio Kup Jermenije u svojoj prvoj sezoni, a nakon maratonske prethodne sezone i 42 kola stigla je i titula. Jermeni su prošle sezone igrali po trokružnom sistemu kako bi prešli na zimski sistem šampionata, a kako bi bili konkurentniji u evropskim utakmicama.

Nagrada za veliki trud trebalo bi da bude duel sa srpskim šampionom Partizanom.

"Partizan će biti težak protivnik, ali prvo moramo da prođemo ovu rundu kvalifikacija. Igrači ne smeju da potcene rivala, moramo biti koncentrisani", istakao je trener Širaka.

U međuvremenu, tim iz San Marina je stigao u Jermeniju, a problem za ovaj tim je aklimatizacija.

"Pokušaćemo da se snažno branimo kako bi ih sprečili da nas potiskuju. Obratićemo pažnju na kontranapade. Vreme je vrelo ovde, to će nam malo otežati igru, jer će oni igrati punom snagom", rekao je trener Tre Penea Marko Proti.

Tre Pene je amaterski klub, najbolji igrač je defanzivac Vladimir Mihailovski koji je igrao u drugoj ruskoj ligi, ali neće nastupiti u prvom meču u Jermeniji zbog bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve