Nova vest
Fudbal

Subota, 22.06.2013.

22:56

KK: Spektakl, Brazil slavio sa 4:2

Fudbaleri Brazila pobedili su Italiju sa 4:2 u fantastičnom duelu poslednjeg kola A grupe na Kupu Konfederacija.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Oba sastava obezbedila su prolaz u polufinale u prva dva kola, pa su majstori na obe strane mogli da pokažu sav svoj talenat.

Na Fonte nova areni u Salvadoru ekipa Felipea Skolarija povela je golom Dantea u nadoknadi prvog dela. Izjednačio je Đakerini u 51. minutu, ali samo četiri minuta kasnije maestralni Nejmar je iz prekida savladao Bufona i postigao gol i na trećem meču na ovom turniru.

Do kraja utakmice Fred je pogodio za 3:1 i 4:2, a u međuvremenu gol za azure postigao je Kjelini.



Brazilci su u prvih 45 minuta dominirali, ali su tek u poslednjim trenucima to naplatili golom fudbalera Bajerna Dantea glavom posle prekida.

U drugom delu razigrali su se i Italijani, koji su na kraju lako mogli i do boda kada je pri rezultatu 3:2 Mađo pogodio prečku posle kornera. Tim Čezarea Prandelija je kao i protiv Japana pokazao velike slabosti u odbrani, a najzaslužniji što već u prvom delu nije došlo do katastrofe je Đorđo Kjelini koji je spasao čist gol Oskara. Sjajnu šansu imao je i Hulk kada je Bufon regaovao u skladu sa svojim renomeom.

Još jednom je svoj talenat na najbolji način svetu prezentovao Nejmar koji je pored gola imao dosta lepih poteza.

U drugom meču grupe Meksiko je savladao Japan sa 2:1 i završio na trećem mestu. Italijani će u polufinalu sasvim sigurno igrati protiv Španije koja će završiti kao prvoplasirana u B grupi. Rival Brazilu biće Nigerija ili Urugvaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu