Nova vest
Fudbal

Petak, 07.06.2013.

18:19

Stevanović: Uželeo sam se fudbala

Srpski fudbalski trener Goran Stevanović, koji je u četvrtak preuzeo grčku Veriju, izjavio je da mu prija da ponovo radi.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Stevanović je tako pronašao angažman posle gotovo godinu i po dana pauze, od odlaska sa mesta selektora Gane u martu prošle godine.

“Prija mi da ponovo radim, uželeo sam se fudbala, nedostajalo mi je da budem aktivni deo svega toga. Radujem se izazovu”, rekao je Stevanović.

46-godišnji stručnjak je proveo dve igračke godine u Veriji, iz koje je otisao pre 14 godina i koju smatra svojim drugim domom, gde još ima prijatelje.

“Tamo sam proveo dve sjajne godine i uvek sam se osećao dobro. Zato i nije bilo mnogo dilema kada se pojavila mogućnost da ih preuzmem. Imam dosta prijatelja ovde i zaista se osećam fenomenalno. Uz Božju pomoć nadam se i verujem u dobar rad prvenstveno, i u uspeh”, rekao je Stevanović.

Stevanović se upoznao sa igračkim kadrom Verije i već je napravio prve planove.

“Video sam se sa svojim bivšim trenerom Stefanom Gajetanom, upoznao sam se sa situacijom u klubu. Ambicije su da se podmladi tim, jer imamo najstariju ekipu u ligi", objasnio je Stevanović.

Verija je prethodno prvenstvo završila na 12. mestu, a namere za sledeću sezonu su nešto ozbiljnije.

"Pored podmlađivanja tima, želećemo da postignemo nešto više od borbe za opstanak, potrudićemo se da sezonu završimo u gornjoj polovini tabele", zaključio je Stevanović.

Stevanović je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, Osasunu, portugalske Farense, Setubal, Kampomajorense, Madeiru i Veriju i Panelesfinijakos u Grckoj. Trenersku karijeru je započeo u Čukaričkom, posle kojeg je vodio Železnik. Bio je asistent u reprezentaciji SCG i Partizanu, a 'crno-bele' je vodio u sezoni 2009-2010, posle čega je godinu dana proveo na kormilu Gane. Sa Partizanom je osvojio titulu prvaka Srbije, dok je Ganu uveo u polufinale Kupa afričkih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve