Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.05.2013.

17:00

JSL: Partizan šampion 25. put!

Fudbaleri Partizana osvojili su šestu uzastopnu, a 25. ukupnu titulu šampiona države, kolo pre kraja Jelen Superlige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Partizan je slavio sa 2:0 u Smederevu, dok je Crvena zvezda poražena od Slobode 2:1 na Marakani, pa je pitanje šampiona rešeno pre poslednjeg kola.

U nedelju će, pak, biti dramatično u borbi za opstanak, jer je Novi Pazar pobedio Rad sa 4:0, a Radnički iz Kragujevca Vojvodinu 2:0, dok je BSK poražen od Jagodine 2:1.

U ostalim mečevima OFK Beograd je slavio u Subotici protiv Spartaka sa 2:0, Radnički Niš je istim rezultatom pobedio Javor, dok je Donji Srem miniimalnim rezultatom nadigrao kulski Hajduk.

Jelen Superliga, 29. kolo:
BSK Borča – Jagodina 1:2 (1:2)
Nuhi 31 Arsenijević 18, Lepović 43
Crvena zvezda – Sloboda 1:2 (0:1)
Mudrinski 85 Ranđelović 33, 71
Novi Pazar – Rad 4:0 (1:0)
Mutavdžić 38, 81, Popović 60
Radnički 1923 – Vojvodina 2:0 (1:0)
Spalević 38, Popović 60
Radnički Niš – Javor 2:0 (1:0)
Škuletić 3, Jovanović 59
Smederevo – Partizan 0:2 (0:1)
Šćepović 15, Kojić 66
Spartak – OFK Beograd 0:2 (0:2)
Ivanović 29, Pavlovski 43
Donji Srem – Hajduk Kula 1:0 (0:0)
Josimov 58

Tabela:
1. Partizan 29 22 4 3 66:16 70
Liga šampiona
2. Crvena zvezda 29 20 2 7 55:32 62 Liga Evrope
3. Vojvodina 29 16 10 3 37:20 58 Liga Evrope
4. Jagodina 29 14 5 10 33:26 47 LE preko Kupa
5. OFK Beograd 29 13 5 11 33:31 44
6. Sloboda 29 10 12 7 35:36 42
7. Rad 29 11 8 10 29:29 41
8. Spartak 29 9 9 11 36:34 36
9. Hajduk 29 9 8 12 34:32 35
10. Donji Srem 29 9 7 13 26:32 34
11. Radnički Niš 29 9 7 13 29:41 34
12. Javor 29 9 6 14 37:39 33
13. Novi Pazar 29 7 9 13 29:38 30
14. Radnički 1923 29 7 9 13 24:34 30
15. BSK Borča 29 8 5 16 25:56 29 Prva liga Srbije
16. Smederevo 29 3 6 20 17:49 15 Pva liga Srbije

Parovi 30. kola:
Hajduk - Novi Pazar
Jagodina - Donji Srem
Javor - Radnički 1923
OFK Beograd - BSK Borča
Partizan - Spartak ZV
Rad - Radnički Niš
Sloboda - Semderevo
Vojvodina - Crvena zvezda

Tok mečeva 29. kola JSL:

GOOOOOOL! Radnički Niš vodi 1:0 od trećeg minuta! Prvi gol postignut je u Nišu, Radnički je poveo golom Petra Škuletića već u trećem minutu. Nakon centaršuta Saše Stojanovića iz slobodnog udarca, napadač je sjajno skočio i glavom savladao Lazovića.

I Partizan je mogao rano do vođstva u Smederevu. Marko Šćepović je dobio loptu na desnoj strani, poslao sjajan centaršut na peterac gde je junak nedavnog derbija Miloš Jojić bio sam, ali je njegov udarac glavom završio iznad prečke.

Zanimljivo je bio i na startu meča u Kragujevcu. Domaći tim je imao odličnu šansu, Marić je ubacio loptu u kazneni prostor, Milošković je glavom prosledio do Spalevića koji je bio u idealnoj šansi na pet metara od gola, ali je šutirao u golmana.

GOOOOOOL! Partizan vodi 1:0 od 15. minuta! Prednost "crno-belima" u Smederevu doneo je Marko Šćepović. Ilić i Luka su odigrali sjajan dupli pas po desnoj strani, kapiten je dobio loptu u kaznenom prostoru i iz prve je poslao na peterac gde je Šćepović lako prosledio u mrežu.

GOOOOOOL! Jagodina vodi u Borči 1:0 u 18. minutu! Iako je BSK imao inicijativu u prvih 15-ak minuta meča u Borči, gosti su poveli. Filip Arsenijević je sjajnom solo akcijom stvorio sebi prostor i sa ivice kaznenog prostora savladao golmana domaćina.

Sajnu šansu da povede propustila je Crvena zvezda, tačnije Abiola Dauda. Nakon akcije Milunovića po levoj strani, lopta je u petercu prošla pored Mudrinskog na drugu stativu gde je Nigerijac bio sam, ali je slabo šutirao po zemlji, pa je golman Slobode Ranđelović nogama u padu spasao svoj gol.

U periodu od 29. do 40. minuta postignuta su četiri gola, među kojima je bilo pogodaka u Kragujevcu i Novom Pazaru.

GOOOOOOL! OFK Beograd vodi 1:0 u Subotici od 29. minuta! Posle pola sata agresivne, ali ne preterano atraktivne igre i konkretnih akcija, OFK Beograd je prvi stigao do gola. Grbić je šutirao ka golu Spartaka, golman Aleksić je odbio loptu na koju je natrčao Igor Ivanović i doneo prednost Beograđanima.

Nekoliko minuta kasnije Spartak je imao šansu da izjednači, ali je Adžić šutirao šut Šarca. U narednih desetak minuta česti faulovi sa obe strane su 'sekli' igru.

GOOOOOOL! BSK je brzo izjednačio na 1:1 u 31. minutu! Samo 15-ak minuta nakon vođstva Jagodine, BSK je stigao do poravnanja. Mile Savković proigrava Ajazdina Nuhija koji postiže sjajan pogodak.

Borčani su primljenim golom došli u veoma tešku situaciju jer im je za opstanak potrebno osvajanje četiri boda. Zbog toga domaći tim kreće ofanzivnije, ali ih Jagodinci faulovima sprečavaju da se razigraju.

GOOOOOOL! Sloboda vodi na Marakani 1:0 od 33. minuta! Užičani su kaznili promašaj Daude veoma brzo. Uroš Spajić je bizarno intervenisao prilikom pasa na krilo, igrač Zvezde je slabo pratio Pejovića bukvalno ga pustivši da ubaci loptu u kazneni gde je bio Predrag Ranđelović koji je lako savladao Bajkovića. Neshvatljiva greška Spajića koji je pretpostavljao da je rival u ofsajdu.

GOOOOOOL! Radnički i Novi Pazar stižu do prednosti u 38. minutu! Kragujevčani su poveli protiv Vojvodine, dok je Novi Pazar stekao vođstvo protiv Rada.

Bolja igra tokom prvog dela meča se isplatila Radničkom u 38. minutu. Pavlović je ubacio loptu, a najbolji strelac Radničkog Darko Spalević je glavom zatresao mrežu Novosađana.

Nije prošao ni minut od vođstva Radničkog, a Novi Pazar je takođe stekao prednost. Ljlubo Nenadić je oborio Mladena Popovića u kaznenom prostoru, a penal je realzivao Miljan Mutavdžić.

Pred oko 7.000 navijača u Smederevu Partizan je dominirao u ostatku prvog poluvremena. Međutim, "crno-beli" su nastavili da propuštaju izgledne šanse kao i u derbiju. Šćepović i Luka su po jednom bili u izglednim pozicijama, a dva puta Mitrović, ali ih nisu iskoristili.

Sa druge strane, Zvezda je očajno igrala na Marakani. Osim jednog pokušaja Kasalice posle centaršuta Mladenovića "crveno-beli" nisu konkretno ugrozili gol Slobode.

GOOOOOOL! Ponovo dva gola u istom minutu, Jagodina vraća, a OFK duplira prednost u 42! Krajem prvog poluvremena Jagodinci su poveli 2:1 u Borči, dok je OFK stiugao do 2:0 u Subotici.

Prvo je Jagodina vratila prednost protiv BSK-a. Mihajlović je pronašao Miloša Lepovića koji postiže drugi gol za Jagodince.

Sa druge strane, tim sa Karaburme je duplirao prednost golom Marka Pavlovskog koji je iskoristio dodavanje strelca prvog gola Ivanovića i savladao ponovo Aleksića.

Radnički je dominirao u prvom poluvremenu u Nišu, tek oko 25. minuta je splasnula ofanziva domaćina, koji je 15-ak minuta kasnije propustio sjajnu šansu da duplira vođstvo, ali je golman Javora Lazić sjajno intervenisao posle solo prodora i šuta Jovanovića.

Vojvodina je igrala dosta povučeno u Kragujevcu, ali Spalević nije uspeo da duplira prednost solidnog Radničkog. Sa druge strane, jednako zadovoljan može da bude i Novi Pazar.

Golova u prvom delu nije bilo samo na Karađorđu u duelu Donjeg Srema i Hajduka. Domaćin je bio nešto konkretniji, konstantno je napadao, ali nije bilo pravih uzbuđenja.

Na poluvremenu utakmice pozlilo je treneru Radničkog Dragoljubu Bekvalcu koji je prevezen u bolnicu.

GOOOOOOL! Donji Srem očekivano stiže do prednosti! Tek posle 15 minuta igre postignut je gol u drugom poluvremenu, a postignut je na Karađorđu. Miloš Josimov je pronašao put do mreže Kuljana.

Zvezda ni u nastavku meča nije imala rešenja protiv rivala. Sa Pintu je izveo Kasalicu i na terene poslao Netenijela Asamou, ali su "crveno-beli" i dalje bili nemoćni.

GOOOOOOL! Domaćin ima dva gola prednosti u kišnom Nišu! Radnički je zasluženo povećao prednost i možda već rešio meč sa Javorom. Stojanović je proigrao Miloša Jovanovića na levoj strani koji snažnim udarcem matira Lazića.

U Smederevu je pao tempo u nastavku, Partizan nije srlja, domaćin je zapretio nekoliko puta ali ne previše ozbiljno, a Rašović je zamenio Mitrovića i u igru uveo Kojića. Mitrović je prethodno dobio žuti karton pa neće igrati u poslednjem kolu protiv Spartaka.

Vojvodina je odlučila da krene ofanzivnije u drugom poluvremenu u Kragujevcu, pa je u igru ušao Abubakar Umaru. Međutim, Radnički se žestoko bori za opstanak pa kidiše ka golu rivala.

Tako je nakon desetak minuta igre sjanu šansu propustio Spalević koji je napravio faul nad golmanom domaćih, posle sjajne akcije kojisu kreirali Milošković, Beljić i Svojić.

GOOOOOL! Novi Pazar je duplirao prednost u 61. minutu! Domaćin zasluženo povećava prednost pola sata pre kraja. Nakon 2-3 propuštene sjajne šanse Vidakovića i Mutavdžića, Novi Pazar preko Mladena Popovića stiže do 2:0. Asistirao mu je Vidaković.

Spartak je pokušavao u drugom delu da izbori pozitivniji rezultat protiv OFK Beograda, krenuo je konkretnije ka golu gostiju, ali su napadači Despotović i Čović bili potpuno odsečeni od ostatka tima.



Svestan opasnosti od eliminacije u PLS, BSK je krenuo ofanzivno u nastavku meča protiv Jagodine, i kreirao dve sjajne šanse, ali je Bondžulić zaustavio Živkovića i Filipovića.

GOOOOOL! Partizan je potvrdio osvajanje titule u 66. minutu! Šćepović je fenomenalno odigrao, nakon što ga je u kaznenom prostoru okružio nekoliko igrača Smedereva, on je loptu odložio na desnu stranudo usamljenog Nemanje Kojića koji postiže gol za 2:0.

Zvezda na sve načine pokušava da izjednači rezultat, Asamoa pokušava da pronađe Mihajlovića i Mudrinskog koji ne uspevaju da ugroze Rankovića.

GOOOOOL! Sloboda vodi 2:0 na Marakani! Dok je Zvezda pokušavala da izjednači, gosti su duplirali prednost. Užičani potpuno razbijaju "crveno-bele" po levoj strani, što je donelo i drugi gol. Predrag Ranđelović je odigrao sjajan pas sa Tijagom Galvaom po levoj strani, Brazilaac mu je vratio loptu u kazneni prostor, a napadač Slobode sjajnim poluvolejom poslao dijagonalu u gornji levi gurao. Nekoliko minuta kasnije Bajković sprečava novi gol gostiju.

GOOOOOL! Novi Pazar vodi 3:0 protiv Rada! Pazarci su obezbedili pobedu i šansu da se u poslednjem kolu bore za opstanak. Miljan Mutavdžić je svojim drugim golom dotukao tim sa Banjice.

Sjajnu šansu da ublaži poraz od šampiona imalo je Smederevo, Sikimić je izašao sam na golmana Partizana, ali je Petrović fenomenalno intervenisao.



GOOOOOL! I Radnički potvrđuje pobedu nad Vojvodinom, a Novi Pazar je dotukao Rad! U poslednjem minutu meča Ivan Petrović je postigao novi gol za Kragujevčane koji će se u nedelju boriti za opstanak u ligi. Sjajnu predstavu u Novom Pazaru četvrtim golom za domaćina krunisao je Nemanja Vidaković.

GOOOOOL! Zvezda je ublažila prvi na svom terenu! Posle akcije po levoj strani, Milunović je ubacio loptu u peterac gde je Mihajlović bio u kontaktu sa golmanom Rankovićem, sudija nije svirao ništa, a u nastavku akcije Mudrinski je glavom zatresao mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu