Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

16:57

Pazar: Sudija krivac za incidente

Upravni odbor FK Novi Pazar kao glavnog krivca za nemile scene na nedeljnom duelu sa Partizanom (0:0) označio je glavnog arbitra utakmice Danila Grujića.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

"Ne želimo da opravdavamo navijača koji je pogodio pomoćnog sudiju naočarama ili one koji su se gađali kamenicama na istočnoj tribini, želimo da istaknemo da je isključivi krivac za takvu reakciju publike glavni arbitar Grujić. Tek nakon prekida glavni arbitar je počeo da sudi i vodi utakmicu kako treba", navodi se u saopštenju Novopazaraca.

Prekid se dogodio u 26. minutu kada su domaći navijači sa zapadne tribine raznim predmetima gadjali pomoćnog sudiju Dalibora Đurđevića.

Meč je nastavljen posle trominutne pauze, ali je posle toga isti sudija pogođen naočarima za sunce u glavu, pa je usledio novi prekid.

"Nismo očekivali da će Grujić i Đurđević u prvih pola sata tako otvoreno suditi u korist gostiju. Kulminacija se dogodila kada Grujić, iako blizu mestu dogadjaja, nije dosudio očigledan prekršaj Tomislava Pajovića nad Nemanjom Vidakovićem u blizini šesnaesterca Partizana. Kao da je namera Grujića bila da izazove incident, kako bi eventualno došlo do prekida utakmice", ističe se u saopštenju Pazaraca.

Fudbalski klub Novi Pazar navodi da je uvek bio na udaru Disciplinske komisije i da se protiv tog kluba uvek delovalo ekspresno i drastično.

"Želimo da se isti aršin primeni i prema glavnom arbitru, čija je namera bila jasna. Kao i ostali takozvani 'mali' klubovi, Novi Pazar ne igra superligaške mečeve samo da bi trčao počasne krugove, gde je unapred osuđen na poraze protiv favorita kakvi su Partizan i Crvena Zvezda", navodi se u saopštenju.

Uprava novopazarskog superligaša dodaje i da su iz tog kluba pre utakmice poslali dopis Partizanu, u kojem su zamolili čelnike 'crno-belih' da ne organizuju dolazak svojih navijača na Gradski stadion.

"To smo uradili zbog važnosti utakmice, složenog političkog trenutka u zemlji, blizine Kosova i na osnovu loših iskustava sa navijačima Partizana, a sve da bi predupredili neke nemile scene", dodaje se u saopštenju.

Pristalice Novog Pazara i Partizana su se tokom drugog poluvremena jučerašnje utakmice međusobno gađale na istočnoj tribini, a nekoliko navijača zadobilo je lakše telesne povrede.

Novopazarska policija je danas saopštila da je uhapsila A.Ć. osumnjičenog da je u pravcu navijača iz Beograda bacio ručno izrađenu eksplozivnu napravu koja nije aktivirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve