Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.04.2013.

17:06

JSL: Remi Partizana, Zvezda na -2!

Fudbaleri Partizana igrali su bez golova u Novom Pazaru u poslednjem meču 25. kolu Jelen Superlige Srbije, pa sada imaju samo dva boda više od Crvene zvezde.

Izvor: A Kovačević

Autor:A Kovačević

Default images

Meč je obeležila dominacija crno-belih koji su dva puta pogodili prečku (Ninković, Mitrović), propustili nekoliko šansi, ali imali i sreće posle kontri domaćina.

U prvom poluvremenu meč je bio prekinut na sedam minuta nakon što su domaći navijači ubacivali predmete na teren i pogodili pomoćnog sudiju u oko, a u tim Partizana vratio se Lazar Marković.

Partizan je na poslednjih šest utakmica od 18 bodova osvojio samo 9! Od četiri poslednja gostovanja dobio je jedno, iz penala u 2. minutu u Ivanjici. Tako su "crno-beli" za mesec dana od +11 spali na +2 u odnosu na Zvezdu.

Prvo poluvreme obeležila je ofanzivna igra Partizana koji je propustio nekoliko sjajnih šansi, a najbolju Ninković koji je pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Domaćin je opasno pretio iz kontri, Stojković je dva puta spašavao gol šampiona, ali je centralni događaj prvog dela bio prekid koji su uzrokovali navijači Novog Pazara, koji su ubacivali razne predmete na teren, i pogodili pomoćnog sudiju u oko.

Partizan je nastavio da dominira u nastavku, konstantno pretio domaćinu, koji je bio prilično opasan iz kontri. Tako je bilo do 60. minuta kada se Novi Pazar oslobodio pritiska i nekoliko puta zapretio, da bi 15 minuta pre kraja Mitrović pogodio prečku glavom.

Do kraja meča "crno-beli" nisu uspeli da probiju bunker domaćina, pa su osvojili samo bod, i dozvolili Zvezdi da se približi na samo dva zaostatka, pet kola pre kraja.



Izvesno je da bi šampiona Srbije mogao da odluči "večiti" derbi koji će se igrati 18. maja na stadionu Partizana u Humskoj 1.

U poslednjih pet kola Partizan igra protiv: Radnički Niš (domaćin), Radnički Kragujevac (gost), Crvena zvezda (d), Smederevo (g), Spartak (d). Zvezdu očekuju sledeći dueli: Jagodina (g), OFK Beograd (d), Partizan (g), Sloboda (d), Vojvodina (g)

U mečevima koji su odigrani u subotu, ubedljivi su bili Vojvodina i Rad, dok je Crvena zvezda minimalnim rezultatom nadigrala Donji Srem.

Jelen Superliga, 25. kolo:
Novi Pazar – Partizan 0:0 (0:0)

Novi Pazar: Đogatović – Vasiljević, Bulatović, Marković, Boljević – Lotinac, Stanić (Mutavdžić 53'), Rahmanović (Milić 75'), Vujović – Kecap (Arifović 80'), Vidaković

Partizan: Stojković – Miljković, Volkov, Pajović, Ivanov – Smiljanić, Brašanac (A. Živković 66'), Ilić, Ninković (Marković 46') – Kojić, Mitrović

Tok meča Novi Pazar – Partizan:

U prvih nekoliko minuta nije bilo previše uzbuđenja, Ninković je dva puta pokušao sa distance, ali prvi pokušaj zaustavlja golman Đogatović, dok je drugi završio iznad prečke.

"Crno-beli" su kontrlisali loptu, dok se domaćin opredelio na kontranapade, koji su stvarali probleme bekovima lidera JSL. Potom gosti pokušavaju centaršutevima, ali Mitrović i Ivanov ne pogađaju gol.

Partizan je golu bio najbliži u 25. minuta kada je Ninković sjajno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, ali je na njegovu nesreću pogodio samo prečku.

Minuta kasnije sudija Danilo Grujić razljutio je domaćine koji su tražili faul Pajovića nad Vidakovićem koji je prodirao ka golu, ali je arbitar procenio da igrač Partizana nije uticao na pad fudbalera Novog Pazara, koji se srušio čim je došlo do kontakta.

Navijači su se razbesneli, počeli da ubaciju stolice u teren, te skandiraju: "Lopovi, lopovi", ali i "Uprava napolje", pa je usledio prekid meča.

Sudija je nekoliko minuta kasnije nastavio meč, ali je pomoćni sudija odmah pogođen u oko, pa je usledio novi prekid. Nakon novih pregovora domaćina i delegata meča sa sudijom, arbitar Grujić je zapretio da će igrače poslati u svlačionicu ako si slično ponovi. Meč je nastavljen posle sedam minuta pauze.

Sjajnu šansu da povedu "crno-beli" imali su u 39. minutu posle kornera sa desne strane. Prvo je Ilić izblokiran, a onda i šut Pajovića sa 5-6 metara, ali Partizan nije dobio ni očigledan korner.

Novu šansu gosti su propustili nekoliko minuta kasnije, sjajnu loptu sa desne strane dobio je Mitrović, ali je mladi napadač Partizana loše šutirao, i lopta je otišla pored gola. Partizan je dominirao u finišu poluvremena, ali "crno-beli" nisu uspeli da krunišu tu nadmoć i iskoriste izgledne šanse.

To su domaćini umalo kaznili, u poslednjem, šestom minutu sudijske nadoknake organizovali su sjajan kontranapad po desnoj strani, Rahmanović je na drugoj strani kaznenog prostora video usamljenog Admira Kecapa, ali je njegov šut odbrano sjajni Stojković i spasao Partizan skoro sigurnog gola.

Na početku drugog poluvremena Vermezović je napravio prvu izmenu, izašao je Ninković, a na teren se posle nekoliko meseci pauze vratio Lazar Marković. On je poslednji meč igrao 6. decembra 2012. godine.

"Crno-beli" nastavljaju da prete golu domaćina, sjajnu šansu u 49. minutu imalo je Kojić, ali njegov šut sa 15-ak metara brani Đogatović. Domaćin je i dalje čekao šansu iz kontre, koje su se sve češće otvarale, a jednu sjajnu je u 60. minutu upropastio Kecap, koji je loše šutirao nakon akcije '2 na 2'.

Još bolji šansu Novi Pazar imao je minut kasnije posle svog prvog kornera, Saša Ilić je kolenom na liniji zaustavio loptu posle šuta Vasiljevića glavom. Partizan je ušao u loš period igre, nema više uobičajenog pritiska i šansi, što domaći koriste da troše vreme.

Dok su domaći igrači 'krali' vreme tražeći da im se ukaže lekarska pomoć, Vermezović pravi novu izmenu, izvodi Brašanca, a u igru u vodi 17-godišnjeg Andriju Živkovića, koji debituje u "crno-belom" dresu.

Petnaest minuta pre kraja Partizan je ponovo pogodio prečku, Živković je ubacio loptu sa desne trane, Mitrović je šutirao sa nekoliko metara glavom, ali je prečka ponovo spasila domaćina.

Nekoliko minuta kasnije Kojić je bio u odličnoj poziciji da ugrozi gol Novog Pazara, bio je sam na levoj strani kaznenog prostora, ali se odlučio da šutira, a ne da proigra Mitrovića na petercu, pa je propana još jedna šansa za "crno-bele".

Partizan vrši pritisak u finišu meča, 'kruži' oko kaznenog prostora rivala, ne prolaze lopte na Mitrovića, dok Đogatović zaustavlja šut Volkova glavom posle kornera.

Minut pre kraja Partizan je imao slobodan udarac sa 20 metara, Smiljanić je odigrao kratko do Mitrovića čiji je šut izblokiran, a onda je Ilić loptu poslao preko gola.

U poslednjoj akciji na meču Marković je odložio loptu Miljkoviću ispred kaznenog prostora, ali bek Partizana loptu šalje u susedno dvorište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve