Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2013.

21:09

Olić i Srna: Poklon svim Hrvatima

Ivica Olić rekao je posle pobede nad Srbijom u petom kolu kvalifikacija za SP, da su "vatreni" napravili bitan korak u borbi za plasman na Mundijal.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Ovo je pobeda svih nas. Pobeda navijača i cele Hrvatske. To smo čekali."

Bili smo u grču, ali evo, uspeli smo. Napravili smo još jedan bitan korak prema Brazilu. Čekali smo da naprave grešku jer smo znali da je odbrana njihova najslabija karika", rekao je Olić, preneli su hrvatski mediji.

Sajt 24sata.hr je napisao da je Olić "gol zabio srcem", pošto je nakon centaršuta Darija Srne u 37. minutu loptu ka mreži skrenuo grudima.

Debitant u postavi Hrvatske, fudbaler milanskog Intera Mateo Kovačić rekao je da je osećao pritisak pred meč, ali da su mu saigrači pomogli da to prebrodi.

"Imao sam pritisak, ali, zahvaljujući momcima, podneo sam to dobro. Igrali smo srcem, igrali smo za Hrvatsku. Danas sam saznao da ću igrati. Čvrsto su se Srbi postavili, ali dali smo sve od sebe i pobedili. Presretni smo", rekao je Kovačić.

Kapiten "vatrenih" Dario Srna poklonio je pobedu "svim Hrvatima" i okarakterisao meč kao sjajnu priredbu.

"Ova pobeda protiv Srbije je poklon svim Hrvatima. Smirivali smo tenzije, koncentrisali se u sebi, nismo davali bahate izjave. Svi su mogli vidjeti sjajnu utakmicu", rekao je Srna.

Hrvatska je na stadionu Maksimir pobedila Srbiju sa 2:0 u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Mundijal iduće godine u Brazilu.

"Vatreni" su se ovom pobedom značajno približi plasmanu na SP, dok Srbija i dalje ima teoretske šanse za baraž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve