Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.03.2013.

23:53

Runi saigračima: Možda odem

Nakon što ga je Aleks Ferguson ostavio na klupi za rezerve u revanšu protiv Real Madrida, sve se više priča o odlasku Vejna Runija iz Mančester Junajteda.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prvo su to samo bile spekulacije medija, odmah su se svi setili slučaja "Bekam", ali je Ferguson sve demantovao, istakavši da će Vaza dobiti novi ugovor.

Međutim, izgleda da nije sve tako idealno na Old Trafordu, Runi je navodno svojim saigračima priznao da bi mogao da napusti klub, saznaje potal Goal.com

To je Runi navodno otkrio još pre pomenutog revanša sa Realom u Ligi šampiona, tokom internacionalne pauze, početkom februara.

27-godišnji napadač koji je u Mančester stigao iz Evertona kao 18-godišnjak je ove sezone bio za 27 golova Junajteda, 15 kao strelac, a 12 kao asistent.

Proteklog vikenda bio je starter u FA Kupu protiv Čelsija, kada je potigao gol za 2:0, ali je Junajted na kraju igrao 2:2.

Runi je navodno kolegama iz reprezentacije istakao da mu je značaj u klubu umanjen dolaskom Robina van Persija proteklog leta.

Menadžer Ferguson je jasno naglasio Runiju da nije zadovoljan njegovom fizičkom formom i stilom života. Stučni štab Junajteda navodno smatra da je Runi već "iznuren" kao fudbaler.

Runiju ugovor sa klubom ističe 2015. godine, a Ferguson je već istakao da će ga produžiti. Međutim, tokom leta ćemo verovatno gledati sličnu priču kao tokom 2010. godine kada je Runi navodno bio na korak od odlaska, dok klub nije pristao da mu da nedeljnu platu od 250.000 funti.

Teško da će Junajted ponovo biti spreman da mu da približnu cifru, što znači da bi Runi ovaj put zaistao mogao da napusti Old Traford.

Prvi u redu koji ga čeka je naravno Pari Sen Žermen, ali bi Runi najverovatnije krenuo putem ranijih saigrača - Dejvida Bekama, Ruda van Nistelroja, Kristijana Ronalda, Gabrijela Hajncea, i prešao u Real Madrid, koji ga je želeo i pre tri godine.

Runi veruje da može da se vrati u formu od prošle sezone, što bi nateralo Real da ga dovede, posebno jer će na leto novi izbori u Madridu, a kada su izbori na "Sanjtago Bernabeu", to znači i transfer "bombu" za još atraktivnije Galaktikose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve